Merrild: Godt V og K har fundet fredspiben frem
L&F tilfreds med udsigten til ro om landbrugspakken i den borgerlige lejr.

”Jeg er rigtig glad for, at regeringen og Konservative nu har fundet fredspiben frem. Dermed er der skabt grundlag for, at politikerne kan sætte sig ned og finde nogle gode løsninger, så vi kan reducere kvælstofudledningerne yderligere. Vi trænger i høj grad til ro om landbrugspakken.”

Sådan lyder det fra Martin Merrild, formand for Landbrug & Fødevarer i en kommentar til, at Det Konservative Folkeparti nu har fået en garanti for, at regeringen vil finde yderligere kvælstofreducerende tiltag i størrelsesordenen godt 600 tons N om året.

Få hundrede tons

Martin Merrild tilføjer, at det er på høje tid at få afdramatiseret polemikken om landbrugspakken.

”Vi trænger til at få afdramatiseret debatten – det vi taler om, er få hundrede tons N, og dermed langt mindre end den naturlige årsvariation af kvælstofudledningen, som vejr og vind forårsager.”

”Det er godt, at vi får den diskussion ind i et mødelokale, i stedte for at man råber af hinanden i det offentlige rum.”

Varige løsninger

De Konservative har på forhånd foreslået at partiets imødekommes ved, at der etableres en frivillig efterafgrøde-ordning.

Ornitologer: Konservative kvælstof-krav må ikke gå ud over naturbudgetMark Onsdag 6. april 2016 · 09:05

Martin  Merrild understreger imidlertid, at han håber, de løsninger, der kommer på bordet, bliver af varig værdi – som f.eks.minivådområder, så effekten kan opretholdes på længere sigt.

”Varige løsninger er langt at foretrække for f.eks. et-årige ordninger, der koster penge hvert år.”

Gavner også naturen

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen har endnu ikke meldt ud, hvilke løsninger, han selv har i tankerne, eller om finansieringen går fra den kommende naturpakkes grundbudget på 89 mio kr., eller om han kan finde andre penge- Det har Martin Merrild ingen kommentarer til.

”Men det er da min forventning, at vi også kan skabe naturværdier med nogle af de kvælstofregulerende tiltag.”

Aftalen om den kommende naturpakke ventes på plads 25. April 2016, oplyser miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen.

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.