Monsanto vil købe Syngenta

To kemi- og såsædsgiganter slår sig måske sammen.

Amerikanske Monsanto, der laver sprøjtemidler og frøavl, forsøgte sidste år at købe Syngenta, den schweiziske konkurrent. Det lykkedes ikke.

Nu gør Monsanto et nyt forsøg, skriver Bloomberg.

To kilder beretter over for nyhedsmediet, at Monsanto i flere uger har været i kontakt med Syngenta om et opkøb af virksomheden, der har en børsværdi på 233 mia. kr.

Syngenta-ledelsen har derimod bekymring om, hvorvidt konkurrencemyndighederne vil tillade, at de to giganter slår sig sammen. Det er især i Nordamerika og Latinamerika, at de to virksomheder har store markeder med overlap. De amerikanske myndigheder har tidligere undersøgt Monsantos dominerende markedsposition inden for frøavl.

De to slået sammen ville blive verdens førende producent af såsæd og sprøjtemidler, i konkurrence med Bayer, BASF og Dow Chemical.

Monsanto er især store inden for GMO-afgrøder som majs og sojabønner.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.