Naturstyrelsen: Juraen i vandplanerne holder vand

Men de vil ikke gå i dybden med L&F’s klagepunkter, før de ser klagen.

»Vi havde ikke sendt vandplanerne på gaden, hvis vi mente de var forkerte.«

Sådan lyder kommentaren fra Thomas Bruun Jessen, kontorchef i Naturstyrelsen, efter kritik fra Landbrug & Fødevarer. L&F mener blandt andet, at der er manglende proportionalitet, altså at Naturstyrelsen kræver nogle tiltag, der er alt for dyre i forhold til den nytte, de giver.

Thomas Bruun Jessen ønsker dog ikke at gå i dybden med kritikpunkterne, fordi L&F lægger op til at klage.

»Så er det ikke længere holdninger, men jura, og jeg vil ikke procedere klagen i avisen på forhånd,« siger han.

L&F påpeger i sin kritik blandt andet, at Naturstyrelsen går længere, end de behøver i forhold til vandrammedirektivet, fordi ikke bruger reglen om at vandløb, der er en del af et drænsystem kan klassificeres som stærkt modificerede.

»Rent juridisk mener vi kun, at man kan bruge den regel, hvis der er et modsætningsforhold mellem på den ene side aktiviteter som landbrugsdrift og på den anden siden muligheden for at opnå en god økologisk tilstand,« siger han og tilføjer:

»Vi mener klart, at vandplanerne ligger inden for vandrammedirektivet og lovgivningen.«

Emneord vandplaner, l&f

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.