Newzealænder slår egen verdensrekord: Høster 17,4 ton pr. ha
Den nye verdensrekord i hvede lyder på 17,398 ton pr. hektar og tilhører en newzealænder.

Newzealænderen Eric Watson har slået sin egen verdensrekord i hvedeudbytte. I 2017 høstede han hele 16,791 ton pr. hektar, men i år er høsten gået endnu bedre.

Imponerende 17,398 ton pr. hektar blev det til i hveden i 2020, og han har dermed slået sin egen verdensrekord. Det skriver Farming UK.

Eric Watson har et landbrug på næsten 500 hektar på østkysten af sydøen ved Ashburton. Rekorden er blevet optaget af Guinness World Records for det højeste hvedeudbytte for anden gang i træk. 

I gennemsnit giver hvedemarkerne i New Zealand omkring 12 ton pr. hektar, hvis der bliver vandet, hvilket sætter rekorden i persepktiv. 

Eric Watson har udtalt at han er "meget stolt". Han fortæller til mediet, at det var ved at prøve nye sorter, skifte til flydende kvælstof og overvåge plantesundheden nøje, at det lykkedes at slå deres gamle rekord.

Hveden blev sået i april 2019, og høsten foregik 17. februar 2020.

Emneord Top2

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.