Nordjyder: Godt at blå blok stod ved løfte
Få timer efter politikere på Christiansborg havde vedtaget den længe ventede landbrugspakke, samledes over 300 nordjyske landmænd til regionsmøde i Aabybro.

Der var optimisme blandt de fremmødte landmænd efter den gode nyhed, at den længe ventede landbrugspakke var blevet vedtaget. Men optakten havde været alt andet end optimal. Aftenens egentlig hovedtaler, miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen, havde været nødt til at melde afbud.

"Vi kunne godt have været den politiske uro foruden, men det er godt at se, at blå blok trods alt stod ved løftet om stemme landbrugspakken igennem. Her fra Nordjylland må vi bare minde de borgerlige partier om, de skal være bevidste om det ansvar, de har fået med at få væksten tilbage i samfundet. Vi ser desværre alt for ofte, at der bliver skåret ned på Danmarks velfærd, fordi vi mangler vækst," sagde formand for LandboNord, Niels Vestergaard Salling.

Det var de fire nordjyske organisationer Agri Nord, nf plus, LandboThy og LandboNord, som stod bag regionsmødet, og formand for Agri Nord, Carl Chr. Pedersen, understregede, at landbrugspakken ikke skal være en sovepude for erhvervet.

"Landmændene har så meget brug for denne her pakke" Torsdag 25. februar 2016 · 15:40

"Vi skal fortsat være opmærksomme på det lovarbejde, som politikerne arbejder med på Christiansborg. De seneste to uger har været en af de mest hektiske i min formandstid, men det ændrer ikke på, at vi også er med, når det bliver hverdag igen. Det gør vi blandt andet med at fortsætte vores målearbejde, så vi kan bevise, at vi overholder de vilkår, som vi er blevet pålagt," sagde Carl Chr. Pedersen.

Selvom Eva Kjer Hansen måtte melde fra, så var mødet ikke helt uden politisk deltagelse. Venstres gruppeformand, Søren Gade, var igennem på telefon, hvor han gjorde klart, at vedtagelsen af landbrugspakken ikke er ensbetydende med, at arbejdet for at lempe landbrugets rammevilkår var gjort færdigt. Men på grund af den nuværende politiske situation, turde han ikke give nogle garantier for, at det var muligt at fortsætte.

På mødet var der også taler fra tidligere folketingspolitiker for Venstre Birgitte Josefsen, formand for Landbrug & Fødevarer Martin Merrild, direktør i Landbrug & Fødevarer Flemming Nør-Pedersen, Miljøfagchef i LandboNord Anna Birgitte Thing og chefkonsulent planteavl i Agri Nord Flemming Floor Jensen. Velkomst og afrundingstaler var ved henholdsvis formand for Agri Nord Carl Christian Pedersen og formand for LandboNord Niels Vestergaard Salling.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.