Nordjysk kartoffelmelsfabrik udvider - vil have flere andelshavere
AKV Langholt AmbA udvider produktionen

AKV Langholt AmbA - som ligger nordøst for Aalborg - får brug for 1.400 hektar ekstra kartoffelarealer i løbet af de næste tre år.

Det skriver fabrikken i en pressemeddelelse.

Tanken er, at det både er de eksisterende avlere, som skal udvide, samtidig med at man ønsker at optage flere avlere i andelsselskabet.

AKV afholder ekstraordinær generalforsamling den 18. oktober 2017, og her forventes det, at den eksisterende andelskapital udvides med 35 procent for at sikre råvaregrundlaget til den større produktion.

Lige nu er et nyt fabriksafsnit til højværdiprodukter i gang med at blive bygget. Det øger kapaciteten - og dermed behovet for flere kartofler.

AKV har de sidste seks år produceret 45-50.000 ton kartoffelmel, som afsættes til papirindustrien og fødevareindustrien.

"Tidligere har der været stor interesse fra landmænd for at blive andelshavere og dermed få en leveringsret til AKV, men der har i de senere år ikke været andele til rådighed, så derfor forventer AKV, at der vil være interesse for de muligheder, som den nye udvidelse giver", skriver fabrikken.

"Kartoflen er en yderst attraktiv afgrøde for de landmænd, der leverer til AKV Langholt AmbA. Det er en planteafgrøde med højt afkast, men også en afgrøde, som kræver omhu i marken. I de økonomiske sammenligninger, som er lavet af landbrugets rådgivere, ligger kartofler i toppen blandt afgrøderne, hvad angår positivt bidrag til bedriftens samlede økonomi."

"Kartofler er en rigtig god forretning, og der er ikke udsigt til, at det stopper i nærmeste fremtid. Markedet for kartoffelmel er stigende, og de nye tiltag på AKV forventes også at øge indtjeningen, så de næste år fortsat vil være gode for de eksisterende og fremtidige nordjyske kartoffelavlere," melder AKV.

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.