Nordjysk vinterbyg høstklar om ti dage: Det ser sjældent godt ud

Der kommer til at gå cirka ti dage mere, før de nordjyske mejetærskere sætter skærebordene i kornet. Det vurderer chefkonsulent hos Agri Nord.

Mens kollegaer i de sydligere dele af landet er begyndt at høste vinterbyg, har nordjyderne stadig lidt ventetid tilbage, før de kan køre mejetærskerne ud af maskinhusene, lyder meldingen fra Agri Nord.

"Der går cirka ti dage endnu," siger chefkonsulent for planteavl hos Agri Nord, Flemming Floor Jensen.

Hveden, vurderer han, bliver moden til det normale høsttidspunkt henne midt i august.

Sjældent gode afgrøder

Det ser til gengæld ud til, at vinterbyggen er værd at vente på. Den står rigtig godt, og det gør de andre afgrødetyper også, vurderer planteavlskonsulenten.

"Det er sjældent, at alle afgrøder står så godt, som de gør i år. Det er svært at være pessimistisk," siger han.

Årsagen til de fine marker skal dels findes i de rette mængder vand, nem etablering og ikke mindst de øgede gødningsmængder.

Desuden har der ikke været de store problemer med skadedyr, ligesom det først er på de seneste, der er fundet svamp.

"Svampeangrebene begynder i hveden nu på grund af varmen og fugten, men jeg vurderer, at planterne godt kan holde sig grønne, så længe de skal," siger han.

Intet er sikkert

Selvom markerne tegner yderst godt, slår Flemming Floor Jensen fast, at intet er sikkert endnu. Selvom det er fristende, er det meget farligt at tage glæderne på forskud.

Store mængder regn i den kommende periode eller en lang periode med meget høje temperaturer kan gøre et stort indhug i udbytterne.

"Der er ikke noget, der er sikkert, før høsten er i hus," lyder det fra konsulenten.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.