Nu høstes rugen: Lejesæd i massevis, men godt udbytte
Så er rughøsten gået i gang på Fyn.

Ole Stingsted var en af de første i landet, der tog hul på årets høst af rug. Det skete ved Aarup på Vestfyn tirsdag eftermiddag.

De 10 hektar blev høstet med 16-18 procent vand og udbyttet var på 6,6-6,7 ton pr. hektar. Cirka 35 procent af marken var gået i lejesæd.

"Det lagde sig ned noget af det meget tidligt. Dét taget i betragtning er det meget godt," siger Ole Stingsted.

"Det er på det ringeste jord. Jeg regner med, at når jeg kommer over på noget af det bedre jord, at det kan give noget mere. Jeg har en forventning om otte ton," uddyber han.

Kvaliteten ser fin ud:

"Det ser udmærket ud, bortset fra at kernerne er lidt små. Men det skyldes lejesæd," siger han.

Der blev høstet med en 24 fods Deutz Fahr, og i forhold til, at lejesæd kan være meget besværligt at høste, gik bedre end forventet, forklarer Ole Stingsted. Der er således ikke kommet skidt med i kornet.

Han vurderer, at afgrøden har fået for meget gødning.

"Det er til brød, så det må ikke stråforkortes, for ellers kunne vi sagtens have det holdt stående," siger Ole Stingsted.

Landmand høster triticale: Flottere kerner end i byggenMark 31. juli · 11:27

Der er tale om brødrug af sorten Palazzo, og der leveres til DLG.

Gården - Kielshøj - har han ejet siden 2008. Han ejer 200 hektar, men driver 350 hektar inkl. forpagtning. Der drives planteavl med rug, frøgræs, raps, byg og hvede.

Rajgræsset har givet fornuftigt, trods at det har været hårdt plaget af regnvejret. Hvedehøsten står også for døren, men prøveturen i går viste 22 procent vand, så Ole Stingsted venter. Vårbyggen er langt fra klar.

Mere om dette tema

Her kan du se indsendte billeder og læse artikler i forbindelse med LandbrugsAvisen og Gjensidiges årlige konkurrence "Skyd høsten". 

Læs mere om konkurrencen her eller deltag med dine egne billeder her

Hans fornemmelse er, at høsten anno 2017 er god på egnen.

"Bortset fra vejret, så tegner det godt," siger Ole Stingsted.

Med de indsendte billeder har Ole Stingsted vundet et gavekort til Restaurant Flammen. I Skyd høsten først mangler blot havre på nuværende tidspunkt, onsdag. Vil du også deltage i konkurrencen? Så klik her

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din høstsikkerhed og vær med i lodtrækingen om en supersej DJI Phantom 3 Advanced drone til en værdi af 6000 kr: www.gjensidige.dk/landbrugsliv

Faktaboks

Skyd høsten først

Vær den første til at indsende billedet af en høstede afgrøde. Der er præmie til det først indsendte billede af høsten i hver af de følgende 11 afgrøder:

  • Allerede høstet: Engrapgræs, alm. rajgræs, rødsvingel, vinterbyg, vinterraps, vinterhvede, vårbyg, triticale, rug og hvidkløver.
  • Mangler høst: Havre.

Alle vindere får et gavekort til Restaurant Flammen på 800 kr.

Skyd høsten bedst

Send dit mest skæve, underfundige, flotte, hyggelige eller stemningsfyldte billede ind.

Hver uge kåres en ugevinder, der vinder en skyd-høsten-lagkage. Alle disse billeder deltager i konkurrencen om hovedpræmien, der er en høstfest til en værdi af 25.000 kr. 

Blandt alle indsendere af henholdsvis fotos af frugt og grønt samt alle yderligere trækkes lod om to iPad mini til værdi 2.999 kr.

Skyd bedste høstvideo

Indsend din høstvideo og vind en iPhone SE, værdi 3.699 kr.

Du kan deltage i alle konkurrencerne her.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.