Nu køres der gylle: "Jorden er tung, men det går fint"

Skamstrup Maskinstation har kun sendt to af deres i alt 11 gylle-enheder i marken i dag.

»Jorden er tung, men det går fint.«

Sådan siger Andy Østergaard, kørselsleder hos Skamstrup Maskinstation, ved Varde.

I dag har de skudt gyllesæsonen i gang ved at sende to af deres i alt 11 gylle-enheder i marken.
Den ene kører på en ejendom ved Varde, hvor der skal nedfældes 200 ton kvæggylle på majsstub forud for etablering af vårbyg.

Den anden bringer 20 ton kvæggylle ud pr. hektar med slæbeslanger på vinterrug ved Grindsted. På denne ejendom skal der bringes i alt 600-700 ton gylle ud i alt for at give én uges ekstra kapacitet i gyllebeholderne.

Mindre nedbør
»De landmænd jeg har talt med, som normalt har problemer med kapaciteten i gyllebeholderne, siger, at der helt klart ikke er så meget i beholderne som normalt på denne tid. Og at der går to til tre uger, inden tankene er helt fulde,« siger Andy Østergaard.

Det mener han skyldes to forhold: At landmændene generelt er blevet bedre til at udnytte nogle af de tomme gyllebeholdere, der er i området, og at det har regnet mindre i vinter end normalt.

Trækker man nedbørstal for Varde fra september 2016 til 1. februar vil man således kunne se, at der er faldet 277 mm sammenlignet med normalen på 438 mm.

Det har givet en mindre mængde gylle i tankene. Samtidig giver det en mere koncentreret gylle, med flere kg kvælstof pr. ton end normalt. Det skal der tages højde for ved udbringningen.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.