Nu kan du få malet dit korn – og få eget mel i små poser

Gl. Buurholt har i flere år tilbudt mobil rensning og bejdsning af udsæd. Nu kan man også få malet kornet i poser med gårdens navn på.

Det er fortsat rensning af udsæd, der er den største artikel hos Gl. Buurholt.

På Agromek kan man dog også se poser med mel, som Gl. Buurholt tilbyder at lave ude på de enkelte gårde med sit mobile anlæg. 

- Vi renser, børster og maler kornet ude hos landmanden. Samtidig tilbyder vi at fylde kornet i poser med 2, 5 eller 10 kilo i hver pose, fortæller Visti Møller, ejer af Gl. Buurholt. 

Han tilføjer, at GL. Buurholt fornylig har indledt et samarbejde med Gyrup Gård og Gårdmalt samt Aurion.

Korn til mørkt brød

- Samarbejdet går ud på, at Gyrup malter byggen fra deres marker. Derefter maler vi byggen og fylder den på poser. Derefter sælger Aurion poserne, fortæller Visti Møller.

Han tilføjer, at den meget mørke byg især bruges til bagning af brød. Dels til rugbrød. Dels til lyst brød, som med en enkelt teske bygmalt får en mørkere farve, som får brødet til at sundere ud.

Opererer også i udlandet

Visti Møller er netop hjemvendt fra en tur til Afrika, hvor han sammen med folk fra Udenrigsministeriet, arbejder på at etablere bedre forhold til oprensning af såsæd. 

- Vi har skibet et af vores mobile rense-anlæg til Uganda. Det er meningen, at det fremover skal hjælpe de afrikanske landmænd i de små bygder til at få en bedre såsæd, fortæller Visti Møller. 

Det sker ved at de lokale bønder leverer kornet til centrale steder, hvor kornet kan forbejdes til såsæd, så flere landmænd kan få adgang til god udsæd.

Emneord Agromek 2022

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.