Nu kan du få såsæd oprenset til enkornssåning
Såning af korn med enkornssåmaskine kræver en kernestørrelse på imellem 2,5 og 3,3 millimeter. Det kræver en ekstra størrelsessortering af allerede oprenset såsæd, som Gl. Buurholt nu tilbyder.

Gl. Buurholt melder nu klar til at rykke ud til landmændene med et mobilt anlæg, som kan fremstille såsæd af diverse kornarter til enkornssåning.

Firmaet er hermed et blandt ganske få, som kan fremstille denne type såsæd.

"Vi kommer, som sædvanligt, ud til vore kunder og renser korn op til såsæd med en almindelig, mobil såsædsrenser", fortæller Visti Møller fra Gl. Buurholt.

"Ønsker kunden så at så sit korn med en enkornssåmaskine, kommer vi efterfølgende ud med et andet mobilt anlæg. Med det foretager vi en helt fin størrelsessortering af såsæden i den krævede kernestørrelse på imellem 2,5 og 3,3 millimeter", føjer han til.

Den fint størrelsessorterede såsæd fyldes i storsække.

"Går man med overvejelser om at investere i en enkornssåmaskine til korn, så kan vi således nu fremstille såsæd i den kernestørrelse, en sådan såmaskine arbejder med", siger Visti Møller.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.