Ny faglig guide til økologiske planteavlere

En ny faglig guide til landmænd og rådgivere skal give et udgangspunkt for samtalen, når der skal lægges markplaner og diskuteres, hvordan udbytter og bæredygtighed forbedres.

Det nyligt oprettede Innovationscenter for Økologisk Landbrug er sammen med ØkologiRådgivning Danmark og Ecoviden udkommet med en faglig guide til økologiske planteavlere. 

Guiden skal fungere som et oplæg til samtalen mellem landmænd og rådgivere, når der blandt andet skal lægges markplaner og diskuteres, hvordan udbytter og bæredygtighed forbedres.

Det er Margrethe Askegaard, Ecoviden, Sven Hermansen, Innovationscenter for Økologisk Landbrug, og Claus Østergaard, ØkologiRådgivning Danmark, der har skrevet guiden.

Arbejdet er finansieret af Fonden for økologisk landbrug, Holkegårdfonden og ICROFS, lyder det i en pressemeddelelse i forbindelse med udgivelsen.

Guiden skal ifølge forfatterne give inspiration til at tænke sædskifter sammen med næringsstofforsyning og ukrudtsstrategier.

"Med denne guide forsøger vi at sætte de gode råd ind i en sammenhæng. Det handler grundlæggende om at forbedre jordfrugtbarheden og optimere udnyttelsen af de ressourcer, der er til rådighed på og omkring bedriften", fortæller medforfatter Sven Hermansen.

Guiden indeholder 20 forskellige temaer, og til flere af temaerne er der produceret videoer med forskere og andre eksperter.

Guiden kan både læses digitalt og bestilles som fysisk bog.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.