Ny garanti fra Yara skal sikre ensartet spredning ud til 36 meter
Yara lancerer en ny kvalitetsgaranti, som ifølge firmaet giver landmanden sikkerhed for optimal gødningskvalitet og ensartet spredning helt ud på 36 meter.

En af de absolut største enkeltudgifter på landmandens budget går til gødning. Derfor er der gode besparelser at hente ved at bruge sin gødning bedst muligt og ved at optimere sit sprederesultat.

Med en ny garanti sætter gødningsleverandøren Yara nu fokus på det optimeringspotentiale og den mulige fortjeneste for landmanden, fortæller Yara i en pressemeddelelse.

Kvalitetsgarantien hedder Yara Plus og den garanterer landmanden en ensartet spredning helt ud på 36 meter direkte i marken:

"Med den nye garanti forsøger vi at hjælpe landmanden til at få mest muligt ud af sin gødskning ved at sikre en jævn spredning i marken," siger Kristoffer Thomsen.

Han er projektleder hos Yara og gennemførte hen over foråret en række undersøgelser af spredebilledet, som gjorde det klart, at der er et stort optimeringspotentiale:

Ligesom man for eksempel tjekker sin sprøjte og dyser inden sprøjtning, bør man også være opmærksom på at tjekke sine indstillinger på gødningssprederen, inden man kører i marken og gødsker. Der kan være betydelige fortjenester at hente for den enkelte landmand, lyder det fra projektlederen.

Nænsom håndtering sikrer kvalitet

Fra og med juli måned kan man se det nye Yara Plus-stempel på gødningssækkene, som distribueres fra Yaras terminaler i Vordingborg og Randers.

Her er der ifølge Yara et unikt setup, hvor produktet losses direkte fra skib over på transportbånd, hvorfra Yara Plus-produktet opsækkes eller oplagres kortvarigt på Yaras bufferlager.

Herefter opbevares gødningen sikkert og tørt under de rette forhold, indtil den afhentes af grovvareselskaberne og leveres ud til landbruget. På den måde opnås færrest mulige håndteringer og dermed bedst mulig kvalitet.

"På de to terminaler håndterer vi gødningen nænsomt og professionelt, hvilket sikrer den rette håndtering hele vejen fra fabrikken til marken.

Vores setup med terminaler er udelukkende bygget til gødningshåndtering, uddannet og dedikeret personale og et stort fokus på kvalitet hele vejen gennem værdikæden betyder, at den høje kvalitet i gødningen bevares - og det understreger vi med den nye Yara Plus-garanti," siger Kristoffer Thomsen.

Garantien skal aktiveres

For at aktivere garantien skal landmanden gøre to ting:

Først skal han registrere Yara Plus-gødningen, så snart hele ordren er modtaget. Det foregår online på den nye platform Yaraplus.dk. Derefter skal han i foråret udføre en spredetest med et Yara Precise spredesæt.

"På Yaraplus.dk guider vi kunden gennem spredetesten. Det tager ikke mere end en time at gennemføre spredetesten, og det er tid, der er givet rigtig godt ud.

Udover at testen aktiverer garantien, så afdækker den også, om spredningen er udført så optimalt som muligt, og den sikrer, at man får mest muligt ud af sin gødning. Viser spredetesten ikke en jævn spredning i marken, står vi klar til at hjælpe landmanden videre, så han kan opnå et godt resultat," understreger Kristoffer Thomsen.

Yara Plus-garantien er allerede lanceret, og den omfatter al gødning leveret fra terminalerne i Vordingborg og Randers.

Faktaboks

Yara Plus

  • Yara Plus giver garanti for optial og ensartet spredning i marken og bedst mulig gødningskvalitet
  • Garantien er gældende fra 1. juli 2018 og omfatter den Yara gødning, som leveres fra terminalerne i Vordingborg og Randers
  • Garantien skal aktiveres af landmanden, når leverancen er modtaget, når der skal gødskes. Det hele er beskrevet på yaraplus.dk

Kilde: Yara

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.