Ny mineralsk gødning med mangan sendt på markedet

Yara lancerer ny YaraMila 21-3-10 med mangan i Danmark.

Yara lancerer nu en nyudviklet udgave af deres velkendte YaraMila 21-3-10, der indeholder mangan.

Den nye gødning supplerer YaraMila 21-3-10 og er et bidrag til de klassiske manganløsninger på markedet. Promangan-gødningen distribueres gennem DLG, der har store forventninger til den nye gødning.

Det fortæller Yara i en pressemeddelelse.

Mangan med mineralsk gødning

Manganmangel er et udbredt problem i det danske landbrug, og mange marker og afgrøder behandles mod manganmangel. Manglen forebygges traditionelt med en bladgødskningsstrategi eller med svovlsur kvælstofgødning.

Fra dette efterår kan manglen også forebygges med mineralsk gødning, da Yara Danmark nu lancerer NPK-gødningen, 21-3-10, i deres YaraMila serie så den nu også fås med mangan.

"Vi har udviklet denne nye gødning for at bidrage til udvalget af løsninger mod manganmangel på det danske marked. Manganmangel i de danske jorde er et udbredt problem, og vi er overbeviste om, at denne gødning kan gøre livet lettere for mange danske jordbrugere.

Ved at tildele mangan via den nye NPK-gødning, kan landmanden nu ikke alene forebygge et potentielt udbyttetab ved at tilføre mangan tidlig i vækstfasen, men som oftest også spare en sprøjtning med mangan” fortæller Jesper Ulnitz, chefagronom i Yara Danmark.

YaraMila 21-3-10 Promangan forhandles gennem DLG, og hos grovvareselskabet har man store forventninger til den nye gødning.

Især muligheden for at bruge den som startgødning i vårsæd, er en kvalitet som seniorkonsulent hos DLG Lars Olsen ser muligheder i.

”At mangan nu tilbydes i en YaraMila gødning, ser vi et stort potentiale i. Vi tror, at mange landmænd, der allerede gør brug af en NPK 21-3-10 gødning, vil se tilførslen af mangan til en gødning, de i forvejen køber, som et naturligt tilvalg og som en ekstra forsikring mod manganmangel.

Vi forventer, at mange landmænd vil se positivt på den nye gødning, og gøre brug af den som startgødning til blandt andet vårbyg,” siger Lars Olsen.

Effektiv i vårsæd samt vintersæd

Udviklingen af den nye gødning har blandt andet taget udgangspunkt i forsøg, der viser, at når der dannes et surt miljø omkring gødningskornet i den faste NPK-gødning vil mangan være plantetilgængeligt.

”Det er især i vårbyggen, at manganmangel kan vise sig før den planlagte ukrudtssprøjtning, og denne kørsel kan derfor komme på tværs. YaraMila Promangan kan i disse tilfælde sikre, at manganmangel ikke opstår, og sikre at en tidlig selvstændig sprøjtning mod manganmangel ikke er nødvendig.”

Manganberiget NPK-gødning har også været testet i vintersæd. Ved opstart af vinterbyg i foråret var en løsning med mangan tilført via NPK-gødning bedre eller på samme niveau som en kørsel med mangansulfat.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.