Ny professor: Landbrugspakken gevinst på sigt
Brian Kronvang, professor ved DCE under Aarhus Universitet

Dårlig for miljøet de første år. Derefter kan det blive godt.

Sådan siger professor Brian Kronvang, en af forskerne, der har kritiseret mijø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) for at have fremlagt kvælstoftal på en manipulerende måde.

Men landbrugspakken rummer også gode elementer, siger Brian Kronvang, der er er professor og sektionsleder ved 'Institut for Bioscience - Oplandsanalyse og miljøforvaltning' under Nationalt Center for Miljø og Energi (DCE) på Aarhus Universitet.

"Hvis man er dygtig nok, så kan man på sigt få noget mere og bedre ud af den, hvis man får implementeret de her virkemidler," siger Brian Kronvang til P3 Nyheder.

Dermed minder hans syn på pakken om professor Jørgen E. Olesen, Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrug (DCA) under Aarhus Universitet, der over for Landbrugsavisen.dk i går opfordrede til at se det store perspektiv og de nødvendige miljøgevinster, der venter med landbrugspakken.

Hækkerup til politikere: Hold nu fastMark Tirsdag 16. februar 2016 · 15:27

Brian Kronvang roser de virkemidler, landbrugspakken vil indføre, men havde helst set dem indført med det samme, så man havde undgået øget kvælstofudledning til vandmiljøet de første år.

"Det er sådan lidt bagvendt, men det er jo fordi, at der politisk er et ønske om at give landmændene lov til at gøde mere," siger professoren til P3 Nyheder.

Brian Kronvang har tidligere kritiseret afskaffelsen af randzonerne, som han over for TV2 kaldte det bedste virkemiddel.

Landbrugsavisen.dk arbejder på at få en uddybning af Brian Kronvangs synspunkter.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.