Nye pesticider hjælpes på vej af åben genbank for 19 skadedyr

Engelske Rothamsted Research samt Syngenta og Bayer har i et samarbejde gjort genomer for 19 alvorlige skadegørere tilgængelig for alle.

En database med genomer for 19 af de mest tabsvoldende insekter i landbrugsafgrøder er blevet gjort tilgængelig for alle.

Dette er sket i et fireårigt projekt kaldet Pest Genome Initiative, som den engelske forskningsinstitution Rothamsted Research samt Syngenta og Bayer står bag. Det skriver netmediet FarmingUK

Med den åbne database håber initiativtagerne, at forskerne inden for planteværn vil forstå mekanismer mellem skadedyr og planter bedre, og at de vil være i stand til at udvikle nye, moderne bekæmpelsesmetoder hurtigere.

Her fremhæves dels behovet for at undgå resistens ved at udvikle skræddersyede midler som rammer en specifik skadegører frem for at ramme bredt.

Dels er der et behov for udvikle ikke-kemisk planteværnsmetoder ved fx at manipulere insekters adfærd eller at ramme gener, som kontrollere insekters parring, eller hvordan insekter finder værtsplanter.

Alle skadegørere, som er med i databasen, er kendte for at være tabsvoldende i vigtige afgrøder verden over som olieplanter, grønsager, korn, frugt, bønner, sukker og bomuld. 

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.