Nye regler for køb af sprøjtemidler: Mangler du et kursus?

Fra 1. juli kan kun professionelle brugere købe koncentreret plantebeskyttelsesmiddel, og man skal være registreret i database hos Miljøstyrelsen.

Er du professionel bruger og køber af pesticider i koncentreret form?

Så gælder det om at være registreret i MAB (Miljøstyrelsens Autorisationssystem til brug af Bekæmpesesmidler) senest 1. juli. Her træder nemlig nye regler i kraft i overensstemmelse med et EU-direktiv, og de foreskriver at private ikke længere kan købe koncentrerede pesticider, og at professionelle brugere og købere skal registreres i en database.

Det gør Hans Thostrup, teknisk rådgiver hos Velas, opmærksom på.

Han fortæller, at Velas lige nu mærker stor efterspørgsel på sprøjtekurser fra landmænd, der mangler et kursus for at kunne kvalificere sig til at blive registreret i MAB.

Velas har derfor oprettet et nyt sprøjtecertifikat-kursus. Kurset tager normalt 10 dage, dog gennemføres dette kursus med fem dage på bænken og resten som hjemmestudie/opgaver.

For landmænd, der udelukkende bruger hånd- og rygsprøjte, er der endnu ledige pladser på et to-dages certifikatkursus, der afholdes i Horsens.

Velas afholder også de lovbefalede 1-dagsopfølgningskurser i både Viborg og Horsens. Bemærk at der også afholdes kursus en lørdag. Husk at tjekke om dit bevis skal fornys.

Dato for alle kurser findes på www.efteruddannelse.dk og her tilmelder du dig og søger samtidig VEU-godtgørelse.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.