Nytænker høstbetingelser: DLG halverer tørringstaksterne i ny afregningsmodel

DLG præsenterer torsdag en ny og mere transparent afregningsmodel for korn i høstbetingelserne for 2021. Landmændene skal kun betale for den service de bruger. Ikke mere - ikke mindre. Det betyder blandt andet, at tørringstaksten på foderkorn reduceres med op til 50 procent.

Høsten er kun få måneder væk, og derfor præsenterer DLG nu dette års høstbetingelser, som har fået et grundigt servicetjek, hvor en helt ny model skal gøre afregningen på korn mere transparent for den enkelte landmand.

Det skriver DLG i en pressemeddelelse.

Konkret er der lavet tre ændringer, som DLG mener sikrer en mere fair, simpel og transparent afregningspris for landmændene. Det betyder blandt andet, at tørringstaksterne reduceres med op til 50 procent.
 
En fair model for alle sikrer en halvering af tørringstakster og reducerede rensetakster
For det første bliver det markant billigere at få tørret korn. Som et eksempel halverer DLG tørringstaksterne på foderkorn ved intervallet 15-17 procent vand. Desuden er der ingen rensegebyr ved levering af foderkorn på op til én procent urenheder.
 
Derudover vil landmanden fremover betale tre kroner pr. 100 kg. korn, som indleveres i perioden fra 15. juli til 30. september, som går til dækning af de omkostninger, der er forbundet med at modtage landbrugets korn i høsten.

Hvis landmanden laver en kontrakt med DLG inden d. 1. juni, koster det kun to kr. pr. 100 kg. at indlevere sit korn i høstperioden, da DLG herved kan lave en bedre planlægning af logistikken inden høstens begyndelse. Der afregnes ikke nogen høstindlevering for korn, der indleveres efter 30. september.

Simpel model for lagerleje

Yderligere kommer der nu en mere simpel model for lagerleje, som sikrer landmanden et konkurrencedygtigt tilbud.
 
"Vi mener, at den nye model sikrer en mere fair høstafregning for alle, hvor de kunder som bruger vores services, også er dem, der betaler for det. Det giver en større gennemsigtighed i priserne, og det er noget, som landbruget har efterspurgt. Vi justerer høstbetingelserne til det landbrug, vi servicerer", " siger Jesper Pagh, som er COO i DLG-koncernen, og fortsætter:
 
"Det er vigtigt for mig at understrege, at vi fortsat vil yde den gode kundeservice, som vi plejer. Nu indfører vi en transparent model, der gør det markant billigere at få tørret og renset korn, og hvor man så betaler en ydelse for sin høstindlevering. Vi sætter, helt åbent, priserne i forhold til, hvor vi har omkostningerne". 

Proteintillægget er kommet for at blive

Som det første grovvareselskab herhjemme begyndte DLG i 2016 at præmiere foderhvede og foderbyg med højt proteinindhold - og det fortsætter i 2021. Gennem de seneste tre år har DLG udbetalt hele 25 mio. kr. til de danske landmænd i tillæg for proteinindholdet, og fra i år udrulles en tilsvarende ordning på raps.
 
"Vi ønsker fortsat at give landmændene et incitament til at dyrke korn med højt proteinindhold, fordi det styrker bæredygtigheden i miljøet og samfundsøkonomien. Modellen for proteintillægget har været en stor succes, og derfor vælger vi nu at lancere en lignende model for rapsfrø, hvor vi giver et tillæg for et højt olieindhold. Det håber jeg, at vores kunder tager godt imods",iger Jesper Pagh.
 
DLG forventer igen i år at aftage majoriteten af de afgrøder, som de danske landmænd leverer til grovvarebranchen i høstperioden.
 
Se DLG´s høstbetingelser her  


 

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.