Nyt drone-tilbud giver kæmpe fordele i marken - trods stor stopklods

Ugen på Spidsen: Spotsprøjtning kan reducere kemiforbruget med 30-90 procent, og det er oplagt at benytte sig af et nyt tilbud fra landboforeningerne: Hyr en konsulent med drone til at kortlægge problemukrudt. Danske landmænd skal dog ikke forvente, at det bliver muligt at lade dronen bekæmpe problemukrudtet, skriver ugens klummeskribent på Mark.

Danske landmænd kan i den kommende sæson hyre en planteavlskonsulent til at overflyve markerne, og lave tildelingskort til spotsprøjtning.

Dermed bliver det muligt at spare kemi ved bekæmpelse af problematisk rodukrudt. Ligesom det er muligt at spotsprøjte græsukrudt i frøgræsmarker, så det kun er i de områder i markerne, der sprøjtes, at afgrøden hæmmes af bekæmpelsesmidlerne.

Det er en kæmpe fordel.

Men modsat landmænd i blandt andet Kina så skal danske landmænd ikke...

Vil du læse videre?


Få fuld adgang til vores digitale univers. Alle artikler, alle podcasts og alle videoer.

Prøv 30 dage for 29 kr.

Herefter 98 kr./mdr. - ingen binding.

Ja tak - 30 dage til 29 kr.

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.