Nyt græsukrudtsmiddel med ny virkemekanisme på trapperne
Britiske planteavlere kan forvente at få et nyt middel, Luximo med ny virkemekanisme og uden krydsresistens i arsenalet mod blandt andet agerrævehale. Går alt efter planen er herbicidet godkendt og klar til brug i efteråret 2021.

Britiske planteavlere kan efter alt at dømme snart tage et nyt aktivstof med en ny virkemekanisme i brug mod græsukrudt.

Det drejer sig om ukrudtsmidlet Luximo fra kemifirmaet BASF, som bekæmper en bred vifte af græsukrudt, inklusiv agerrævhale og rajgræs i vintersæd, skriver netavisen Farmers Weekly.

Luximo indeholder det aktive stof cinmethylin, som påvirker græsset mens det vokser. Cinmethylin påvirker ukrudtets cellemembran, så græsset ikke kan vokse. 

Det er hensigten, at Luximo skal bruges i efteråret sammen med andre græsukrudtsmidler, så man effektivt kan kontrollere græsukrudt i afgrøder, uden der kommer resistens.

”Resistens er et naturligt fænomen, fordi dna´et i ukrudtsplanten muterer over tid”, siger Stuart Kevis, der er forretningsudviklingschef for BASF.

Luximo bør bruges med omtanke, så man undgår resistens i ukrudtsgræs, understreger han.

”Derfor skal landmanden heller ikke bruge Luximo alene, men sammen med andre produkter”, siger Stuart Kevis 

BASF regner med, at produktet er godkendt og klar til brug i Stporbritannioen fra efteråret 2021.

Landbrugsavisen.dk har kontaktet BASF i Danmark for at høre om de danske planer med Luximo, men BASF er ikke vendt tilbage på henvendelser. 

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.