Nyt program holder styr på gyllen

Dyr handelsgødning gør, at der er ekstra god økonomi i at have styr på gyllen. Nyt program gør det let.

Gylle udgør over halvdelen af det kvælstof, der bliver brugt på mange ejendomme.

Det er lidt af et puslespil at få styr på, hvor meget gylle der er i de enkelte tanke på ejendommen, hvor meget N der er i gyllen - og ikke mindst, hvor meget gylle der skal udbringes per hektar, og hvor stor markeffekt der kan forventes i den udbragte gylle.

Det er alt sammen blevet meget lettere. Det kan nemlig gøres automatisk ved hjælp af et nyt modul i CropManager.

Data overføres trådløst

Det nye modul i CropManager kan håndtere gylleanalyser, forventet udnyttelse af gyllen samt andre vigtige forhold, som er afgørende for, hvor god effekt der opnås.

Dermed bliver gødskningen med gylle mere præcis. Det giver mulighed for en mere optimal udbringing af handelsgødning og minimerer risikoen for N-udvaskning og lejesæd.

- Med det ny modul er det blevet betydeligt lettere at arbejde dynamisk med sin gødningsplan. Den trådløse overførsel af data fra computeren på kontoret til gyllevognen gør det muligt at holde styr på, hvor meget kvælstof afgrøden får tilført fra gyllen. Dermed kan der ske en mere præcis omfordeling af gylle mellem marker. Det er en større gevinst end at omfordele gyllen på den enkelte mark, fortalte Torkild Birkmose, landskonsulent hos Seges på et webinar, som Seges holdt i tirsdags.

Faktaboks

Lettere planlægning

  • Det nye modul i CropManager gør det lettere at arbejde dynamisk med sin gødningsplan.
  • Når effekten af gyllen kendes, er det let at færdig gødske marken med handelsgødning.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.