Nyt skadedyr i raps nærmer sig Danmark sydfra
Den sorte bladribbe-snudebille er mere tabsvoldende end rapsjordlopper.

Det tabsvoldende skadedyr, den sorte bladribbesnudebille, breder sig i vinterraps i Tyskland mod nord. Den er dog endnu ikke fundet i Slesvig-Holsten, fortæller landskonsulent Ghita Cordsen Nielsen fra Seges.

»Biologi og angrebsbillede ligner rapsjordlopper. Den sorte bladribbesnudebille er dog lemmeløs og ligger i c-form, mens rapsjordloppelarver har ben og ikke ligger i c-form«, siger hun.

Den sorte bladribbesnudebilles larve ligner almindelige bladribbesnudebillelarver. Men den angriber i efteråret og ikke i foråret som de almindelige bladribbesnudebiller, som forekommer i Danmark.

Driftsleder på herregård: Vi har tilkøbt en ejendom - omlægger straks til økologiMark Fredag 13. december 2019 · 08:20

Meget tabsvoldende

»Den sorte bladribbesnudebille er mere tabsgivende end rapsjordlopper, fordi æglægning under milde forhold kan fortsætte længere om efteråret og helt indtil marts. Og det siger ikke så lidt, da rapsjordlopper jo kan være så tabsvoldende, at omsåning kan blive aktuel«, siger Ghita C. Nielsen.

Larverne forlader planterne fra sidst i april og forpupper sig i jorden.

»De sorte bladribbesnudebiller kan bekæmpes samtidig med rapsjordlopper. Bekæmpelsestidspunktet er dog ikke lige så fleksibelt, da de helst skal bekæmpes før æglægning«, siger landskonsulenten.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.