Nyt system styrer dosis af flydende gødning og bejdsemiddel
Exadose kan bygges på eksisterende redskaber og tanke.

FMR Maskiner introducerer nu et enkelt system til håndtering af væsker som fx flydende gødning og bejdsemidler fra den franske producent Agrisem. Det fortæller FMR Maskiner i en pressemeddelelse.

Systemet hedder Exadose og fremhæves af producenten som præcist selv ved lave doseringer.

Exadose kan bygges på eksisterende redskaber og tanke, og anvendelsesmulighederne er ifølge FMR Maskiner mange, uanset om man ønsker at udbringe 2 eller 150 liter pr. minut. 

Systemet findes i flere modeller. Som udgangspunkt anvendes et eldrevet system til opgaver med en tildeling fra 0-15 liter pr. minut eller et hydraulisk system, der leverer fra 10-150 liter pr. minut.

Begge systemer bygges op med en manifold, hvorfra et antal slanger efter behov leder væsken frem til de enkelte dyser/udgange. Flowkontrollen sidder centralt i manifolden.

Tildelingen er som altid et samspil mellem den ønskede mængde pr. hektar, fremkørselshastighed og arbejdsbredde.

Indstillingen af disse parametre sker via en medfølgende tablet, som via Bluetooth sørger for regulering af systemet. På tabletten kan man også følge opgavens status, forbrug etc.

Exadose bygges op med en manifold, hvorfra et antal slanger efter behov leder væsken frem til de enkelte dyser/udgange. Flowkontrollen sidder centralt i manifolden.

Enkel dobbeltkontrol og fejlfinding

Den elektroniske overvågning suppleres af en helt igennem lavpraktisk mulighed for kontrol af de forskellige udløb.

Den manifold, der fordeler væsken, er lavet af gennemsigtigt plastic, og i hvert udløb er der indsat en lille kugle, som viser gennemstrømningen til det enkelte udløb. Derfor kan man nemt se, at hvis alle kuglerne befinder sig i samme højde, så giver alle udløb samme mængde.

Og hvis det ikke er tilfældet, ved man umiddelbart hvilken afgangsledning, der skal tjekkes.

”Det er en dejlig enkel måde at dobbeltkontrollere elektronikken og sikre hurtig fejlsøgning, hvis/når der er kommet fremmedlegemer i systemet”, mener Anders Højte fra FMR Maskiner.

Exadose kan leveres som monteringskit til de landmænd og maskinstationer, der foretrækker at eftermontere systemet selv. Med Bluetooth styring er der ikke behov for kabelføring osv. til traktorkabinen eller efterfølgende risiko for kabelbrud på grund af forkert montering.

Anders Højte er spændt på kundernes reaktion på Exadose:

”Det er vores indtryk, at denne type systemer har manglet på markedet, og vi har allerede fået flere positive tilkendegivelser om, at systemet virker enkelt, præcist og håndterbart – noget de fleste kunder sætter pris på”.

Indstillingen sker via en medfølgende tablet, som via Bluetooth sørger for regulering af systemet. På tabletten kan man også følge opgavens status, forbrug etc.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.