Nyt ukrudtsmiddel til vinterafgrøder godkendt
Syngenta har fået godkendt Serrate mod græs- og to-kimbladet ukrudt i vinterhvede, rug og triticale til anvendelse i foråret.

Syngenta har fået godkendt ukrudtsmidlet Serrate mod græs- og to-kimbladet ukrudt i vinterhvede, rug og triticale til anvendelse i foråret. Det oplyser Syngenta i en pressemeddelese.

Serrate er godkendt med max 120 gram pr. hektar til forårsanvendelse i stadie 23-32 og skal tilsættes en vegetabilsk olie.

Det nygodkendte middel indeholder tre kendte aktivstoffer - pyroxsulam, clodanifop-propargyl og cloquintocet-mexyl, som hver især allerede er på markedet, men de er nu sat sammen i et enkelt produkt. Serrate indeholder således to aktivstoffer fra hver sin resistensklasse (ACC-ase hæmmer og ALS-hæmmer), fremhæver producenten.

Med sine to virkemekanismer bekæmper Serrate græsukrudt på to måder, og er dermed et effektivt våben mod resistensudvikling af græsser i fremtiden, ifølge firmaet.

Syngenta frmhæver Serrates effekt mod flyvehavre, vindaks, rajgræs, rævehale, rapgræs, hejre, samt en lang række to-kimbladede arter.

Ifølge Syngenta kan midlet med fordel anvendes tidligt forår, - allerede fra fem grader når der er vækst i ukrudtet. Midlet kan blandes med alle relevante produkter, dog ikke Mustang Forte.

Ved blanding med vækstreguleringsmidler anbefales kun blanding med CCC og kun i afgrøder i god vækst.

Serrate forhandles af DLG, Brdr. Ewers og Hornsyld Købmandsgård.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.