Olieprisen forsætter ugelang nedtur
Kuwait ser en risiko for at råolien kan gå ned i 45 US-dollars pr. tønde på grund af stigende amerikansk skiferproduktion.

Oliepriserne fortsætter den nu ugelange nedtur.

I går faldt prisen 0,84 procent til knap 51 dollars pr. tønde, ifølge Jyske Markets primært på en meddelelse fra Saudi Arabien om, at landet i februar producerede 10 mio. tønder olie pr. dag, hvilket er en forøgelse på cirka en kvart million tønder i forhold til den gennemsnitlige daglige produktionen i januar.  

Til trods for at Saudi Arabien fortsat overholder deres del af aftalen om produktionsnedskæringer, reagerede markedet i går altså negativt, idet kongedømmets produktion var estimeret til 9,8 mio. tons i februar.

Mark: Travle USA-pumper giver dyk i olieprisen Mark Torsdag 9. marts 2017 · 13:57

Samtidig har de amerikanske skifferolie-producenter efterhånden effektiviseret så meget, at deres nulpunkt er reduceret til 30-40 US-dollars pr. tønde. Det betyder, at vi samtidig ser en stigende produktion fra disse kanter, fastslår Jyske Markets.

Kuwait udtalte i går også, at de ser en risiko for at råolien kan gå ned i 45 US-dollars pr. tønde, netop på grund af stigende skiferproduktion.

I aften er det en uge siden at startskuddet til nedturen begyndte, da de amerikanske lagre viste sig overraskende store. Nye USA-lagertal offentliggøres i dag onsdag.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.