Olympisk stemning over agromekpriser

Syv virksomheder vandt agromekpriser blandt de i alt 292 nyheder på Agromek i dag.

»Det er som at vinde en OL-medalje,« udbrød direktøren for Dalbo A/S da han som en af syv virksomhedsledere modtog en Agromekpris kort før middag i dag tirsdag.

292 nyheder var der at vælge imellem og 29 var nominerede til opløbet om de prestigefyldte syv agromekpriser.

Tromlering fra Dalbo

Agromekprisen for markbrug gik til Dal-Bo for en ny tromlering med høj styrke. Den nye Cambridge tromlering er en ny forbedret kvalitet. Styrken er forøget seks gange i forhold til didligre så levetiden er længere og flere skift undgås. Samtidig er vægten og materialet uændret.

Læs mere her.

Tyverisikret diesledæksel

Grene Danmark fik en agromekpris for et dieseldæksel der er tyverisikret. Prisudvalget mener, at den kan gavne mange landmænd, som kan undgå dieseltyveri. Dækslet er tilkoblet elforsyning og ved alarm får landmanden en sms ligesom at traktorens horn og lygter går i gang.

Læs mere her.

Drone får pris

Geoteam A/S fik en pris for Fastvinge UX5-dronen som med 80 kilometr i timen fra 750 meters højde kan overflyve 1.000 hektar på 50 minutter. Dermed kan problemområder i marken udpeges og informationerne kan udnyttes ved tildeling af gødning og sprøjtemidler.

Læs mere her.

Tretrins gearsystem til foderblander

Stenderup Maskiner A/S vandt en agromekpris for kvægbrug for et nyt tretrins gearsystem til en fuldfoderblander. Med den nye gearkasse kan der opnås en brændstofbesparelse på 20-50 procent sammenlignet med tidligere blandere.

Læs mere her

Fodertildelingsboks

Vissing Agro fik en agromekpris på svineproduktionsområdet for en ny boks til fodertildeling til søer. Boksen udmærker sig ved at være enkel. Den er baseret på en traditionel fangsti og udvalget forventer at unge søer vil have let ved at lære at bruge systemet.

Læs mere her.

Mere om dette tema

Læs om Agromek samt nogen af de nyheder, de byder på, nedenfor.

Fodersystem til smågrise

Skiold A/S fik en agromekpris på svineområdet for et nyt fodersystem til smågrise. Systemet kan både fodre og tildele beskæftigelsesmateriale til smågrise hos løsgående søer. Anlægget kan arbejde med små portioner mange gange dagligt, hvilket forventes at øge væksten.

Læs mere her.

Batteridrevet læssemaskine

Stemas Maskinsalg fik en agromekpris for en batteridrevet minilæsser. Prisudvalget havde lagt vægt på, at læssemaskinen er meget velegnet indendørs og kan fremme godt arbejdsmiljø, fordi man slipper for udstødningsgas og støj fra motoren.

Læs mere her.

Alle to og trestjernede nyheder på Agromek - i alt 76 - er blevet vurderet for, om de levede op til kriterierne for agromekpriser. Priserne blev tildelt af et udvalg bestående af landmænd og andre brugere, der vurderer, hvilke nyheder, der får størst praktisk betydning.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.