Optimér din kørsel i marken helt gratis

Geo-Birds optimerede kørelinjer sparer tid og penge i form af færre vendinger, kortere kørt distance, mindre overlap og færre kørespor - hver gang du kører i marken.

Med Geo-Bird kan du hurtigt optimere kørslen i marken. Det sparer tid og penge hver gang du kører i marken - i form af færre vendinger, kortere kørt distance, mindre overlap og færre kørespor. Og så er programmet helt gratis at bruge. Det fortæller Kasper Torp fra Geo-Bird på deres stand på Agromek.

Geo-Bird er udviklet af Agco A/S, og blev første gang præsenteret i foråret. Først i november 2022 blev det lanceret på det vesteuropæiske marked, hvor det var med på Sima-udstillingen i Paris.

- Geo-Bird er et brugervenligt værktøj til at generere optimerede A-B kørelinjer, som passer til dine marker og redskaber, direkte fra www.geo-bird.com. I tre hurtige skridt kan du lave skræddersyede A-B linjer til flere redskaber på flere marker. Geo-Bird beregner den optimale retning og placering for hver kørelinje for de valgte marker baseret på redskabernes bredde. Det giver i langt de fleste marker færre vendinger og et mindre overkørt areal med mindre overlap, fortæller han.

Hvor meget kan der spares

Hvor meget der kan reduceres afhænger selvfølgelig meget af, hvor ukurrant og stor marken er, og om der er indbyggede forhindringer. Store firkantede marker med lige kamter og ingen forhndringer inde i marken, spares der selvfølgelig ikke så meget på. Det gør der til gengæld i andre marker, siger Kasper Torp.

For eksempel marken på billedet. Her er der ifølge Kasper Torp sparet 28 vendinger ud af 102 vendinger - to kilometers kørsel ud af 27 kilometer - 0,42 hektar overlap ud af 1,18 hektar overlap - syv procent kørespors-areal ud af 32 procent - og 37 minutter tidsforbrug ud af 5 timer og 59 minutter.

Gratis for alle

Geo-Bird er gratis for alle - blot du har opmålt dine markgrænser - hvilket mange jo har i forvejen i dag. Det er også muligt at tegne nye marker og redigere alle markerne direkte fra Geo-Bird, fortæller Kasper Torp.

- Geo-Bird understøtter de fleste af de terminaler, der er på markedet - mere end 30 forskellige af de mest anvendte - og vi har flere på vej. Du kan hurtigt og nemt oprette A-B kørelinjer for flere redskaber og marker på en gang - og eksportere dem til flere terminaltyper på en gang. Det sparer en del arbejde, siger han.

Faste kørespor

Faste kørespor (CTF) kan være indviklede at placere. Men Geo-Bird klarer hurtigt og let at udvikle de faste kørespor i dine marker, så alle nu kan lave faste kørespor, hvis de har udstyret til kørespor i deres maskiner, siger Kasper Toft.

- Det er oplagt at bruge CTF, men man kan selv vælge inde i programmet, om man vil bruge det eller ikke, siger Kasper Toft.

Han fortæller, at Geo-Bird er skabt i samarbejde med landmænd og ud fra deres ønsker.

- Uanset hvad landmanden vælger at bruge det til, er det gratis. Senere kommer der måske overbygninger på, som koster penge, men i hvert enkelt tilfælde bestemmer man selv, om man vil vælge det til, siger han.

Faktaboks

Sådan bruger du Geo-Bird:

  • Først importerer du markgrænserne - eller tegner dem selv.
  • Så opretter du redskaberne.
  • Så generer du optimerede A-B kørelinjer for markerne.
  • Til sidst eksportéres de til terminalerne.
  • Programmet er meget brugervenligt.

Emneord Agromek 2022

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.