Overblik: Syv liftmonterede gødningsspredere - vælg altid automatisk luk
Se oversigt med alle de vigtigste egenskaber for syv liftophængte spredere. Udfordringen med et præcist spredearbejde ligger i de større afstande, påpeger Søren Geert-Jørgensen, maskinkonsulent ved VKST.

"For en gødningsspreder kan spredningsegenskaberne optimeres, hvis man kontrollerer, at gødningssprederen er indstillet optimalt. Dette kan gøres med spredebakker", fortæller Søren Geert-Jørgensen, maskinkosulent ved VKST.

Han anbefaler, at indstillingen skal ske en gang årligt - eller som minimum, når sprederen tages i brug første gang.

”Langt de fleste fabrikater har gode ”guidelines” til indstilling ved hjælp af spredebakker. Til nogle fabrikater kan man også selv teste sin gødningskvalitet ved hjælp af en ”rysteprøve”, og ud fra resultatet kan man ved hjælp af en app på sin telefon, eller via indtastning i terminalen, finde den optimale indstilling til den valgte gødningstype”.

 

Søren-Geert Jørgensen. Maskinkonsulent, VKST.

Automatisk luk er et must

”Skal man investere i en ny gødningsspreder, er det et must, at sprederen har automatisk luk ved forager og i kiler”, forklarer Søren Geert-Jørgensen.

Han påpeger, at man derudover bør overveje automatisk overvågning på sprederen, så sprederen automatisk kompenserer for uens gødning og sidevind, hvis der spredes på meget store arealer.

"Husk at undersøge muligheden for variabel tildeling via tildelingskort, og sørg for at terminalen er låst op til dette, hvis man ønsker at benytte sig af denne mulighed”, lyder anbefalingen.

Oversigt: 7 liftophængte gødningsspredere

Maskine 1-3

Maskine 4-5

Maskine 6-7

Redaktionens deadline for denne artikel: Januar 2019

Bemærk, at ovenstående liste er tænkt som en inspiration. Listen er ikke nødvendigvis komplet med alle liftophængte spredere, der forhandles i Danmark.

Kontakt redaktionen, hvis du mener der er andre liftophængte spredere på det danske marked, vi bør medtage i en senere opdatering: post@landbrugsmedierne.dk

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.