Overvej delsalg af 2021-høsten - fornuftige priser

Der er stadig mulighed for at få en god pris på 2020 høsten - og det begynder at følge med over på 2021 høsten, påpeger konsulent.

»Vi har været så heldige i år, at prisen på gammel høst har været pænt stigende hele efteråret. Det skyldes bl.a., at den store majshøst i USA udeblev, hvilket trak kornprisen op i bl.a. Europa.

Der er stadig mulighed for at få en god pris på 2020 høsten - og det begynder at følge med over på 2021 høsten. Så der er gode muligheder for at lave en fornuftig prissætning af 2021-høsten i form af delsalg (for at jævne risikoen ud), så man får en god gennemsnitspris på 2021-høsten«.

Det fortæller planteavlskonsulent Henrik Muldvad Madsen fra KHL til Magasinet MARK den 18. december.

Pris på raps

»Prisen på sojabønner er tordnet opad på grund af intensiv kinesisk opkøb i USA i efteråret. Det har trukket prisen på oliefrø op. Så der er god mulighed for at fastsætte pris på 2021-rapshøsten nu«, siger han.

»Generelt ser udbyttet ud til at tegne godt for høst 2021. Vintersæden og rapsen står godt, og der er en god prissætning på korn og raps«.

Henrik Muldvad Madsen råder til, at man køber gødning snarest, hvis man ikke allerede har gjort det.

»Gødningsprisen er steget stille og roligt henover efteråret. Så har man ikke købt gødning, bør man gøre det snarest«.

Læs flere aktuelle tips fra konsulenterne i det nye nummer af fagmagasinet MARK, der udkommer tirsdag 5. januar.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.