Pas på bygfluer i vårhvede og vårbyg
Vårbyg og vårhvede er meget følsomme over for angreb af bygfluer i de tidlige stadier. Hold derfor godt øje med skadegøreren, opfordrer planteavlskonsulent.

»I efteråret blev meget vintersæd angrebet af bygfluer (1. generation), og disse angreb har i det tidlige forår vist sig som fortykkede skud, der nærmest har lignet forårsløg. Sidste år havde vi voldsomme angreb af bygfluer i vårhvede, især det sent såede.

Derfor bør man holde ekstra godt øje med bygfluers anden generation, der flyver fra midt til slutningen af maj,« fortæller Hanne Pontoppidan fra Centrovice.

Angreb ses i vårsæd som deforme aks og lavere planter, mens vintersæd får opsvulmede skud, der ligner forårsløg. Planterne er mest følsomme i tidlige afgrøde-stadier, så sent sået vårsæd er mest følsom. Efter-årssået vårhvede bliver mindre skadet.

Tjek vårhveden for angreb af bygfluerMark Torsdag 28. juni 2018 · 00:00

Fra 6. maj indgår bygfluer i Konsulenternes registreringsnet, hvor der sættes gule limplader og hvide fangbakker op i hele landet. Her kan varslinger for flyvning følges.

»Bygfluer kan bekæmpes med 0,15 Karate, men det er kun god-kendt til bladlus, kornbladbiller og fritfluer. Seges er i gang med at søge om mindre godkendelse«, siger Hanne Pontoppidan.

Læs flere aktuelle råd fra konsulenterne i næste nummer af fagmagasinet MARK, der udkommer i næste uge.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.