Patritotisk opretter netværksgruppe: Øg udbyttet med en minimeret indsats

Direkte såning kan øge udbyttet med en minimeret indsats. Men hvordan? Det vil en netværksgruppe, der går i dybden med jordens potentiale, sætte fokus på.

Jo mindre du arbejder med jorden, jo mere arbejder jorden for dig«.

Sådan siger planteavlskonsulent Kasper Kjær Olsen fra Patriotisk Selskab, når han skal fortælle om fordelene ved reduceret jordbearbejdning/direkte såning.

Driftsformen har han praktisk erfaring med fra sin tid som driftsleder på Torup Bakkegård og Orelund.

Ny netværksgruppe

Patriotisk er i gang med at starte en ny netværksgruppe op. Gruppen går i dybden med jordens potentiale og er for alle planteavlere med interesse for jorden – ikke kun dem med reduceret jordbearbejdning.

»Der er ikke noget galt med at pløje og harve, bare man har en plan med det. Uanset hvad man gør, bør man interessere sig for jorden.

Det er jorden, der er vores vækstmedie, som vi lever af – ikke maskinerne«, siger Kasper Kjær Olsen.

Udnyt eksisterende grej

Det er normalt, at udbyttet går ned i de første par år uden plov.

»Man skal huske, at man også sparer en del omkostninger, når der kun skal sås og sprøjtes. Og jorden bliver bedre med årene. Man bliver også selv bedre til at håndtere en let eller ubearbejdet jord«, siger han.

Udgangspunktet i gruppen er, hvordan hver bedrift kan udnytte det grej, de har i forvejen. Det er ikke meningen, at man skal investere i nye dyre maskiner. En af idéerne er netop omkostningsoptimering.

Faktaboks

Ny netværksgruppe

  • Titel: Øg udbyttet med minimeret indsats.
  • For alle, der interesserer sig for at forbedre deres jord.
  • Første møde 20. februar.
  • Medkoordinator: Hans Frederik Larsen, Barløsegård, der er gået fra pløjning til harvning til no till på 19. år.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.