Pjaskvåd optakt til svingelhøst: Vi fik 200 mm i ugen op til, men udbyttet er fint

Landmandsparret Inge og Lejf Kuhlmann høstede lørdag 12,5 hektar 2. års rødsvingel, efter der var faldet 200 mm nedbør i ugen op til.

På Hindsholm ved Odense Fjord driver Inge og Lejf Kuhlmann en deltidsbedrift på 70 hektar med planteavl, og i lørdags blev høsten skudt i gang i fint solskinsvejr med direkte høst af 12,5 hektar rødsvingel.

"Vi var nogle af dem, der fik rigtig meget nedbør i sidste uge med hele 200 mm," fortæller Inge Kuhlmann.

"Vi har ikke målt vandprocenten, men vurderingen var at frøgræsset var tørt nok til høst lørdag, og vi er ikke bekymrede for at det skulle være for vådt.

Nogle små områder var for våde at køre i, og det kommer vi bare til at lade ligge, for det kan ikke betales sig at hente hjem," siger hun.

Det er første gang, landmandsparret dyrker rødsvingel i de 21 år, de har ejet bedriften, som er Inge Kuhlmanns fødehjem.

Marken er 2. års med sorten Highnote, og mens sidste års udbytte var ringe, lyder vurderingen i år på et "tilfredsstillende" udbytte. Frøene leveres til DLF.

Høsten blev udført med hjælp af en nabolandmand, der stillede med en Claas-mejetærsker. Lejf Kuhlmann kørte fra, mens Inge Kuhlmann gav en hånd med på planlageret og serverede læskende drikke for de to folk i marken.

Ved siden af landmandslivet arbejder Inge Kuhlmann som sygeplejerske, og Lejf Kuhlmann er lastbilchauffør.

På de 70 hektar høstes i år rødsvingel, byg, hvede og krysantemum.

 

Med det indsendte foto deltager Inge Kuhlmann i konkurencen Skyd Høsten Bedst.

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Få gode råd til en sikker høst og deltag i vores høstquiz her. Så er du med i lodtrækningen om en DJI Mavic Air 2 Drone til en værdi af 7.990 kroner.

Faktaboks

Skyd høsten 2021 - Sådan gør du

Skyd Høsten Bedst:

  • Præmien er en høstfest til en værdi af 25.000 kr.
  • Ugevindere får tilsendt en stor Skyd Høsten-lagkage, værdi ca 1.000 kr.
  • Ugevindere trækkes fra uge 28.
  • Blandt alle indsendte billeder trækkes der lod om en Sonos Move trådløs højtaler til en værdi af ca. 3.000 kr.
  • Blandt alle indsendte billeder trækkes der lod om 5 x 1 årsabonnement på Mark, Kvæg, Svin, Kødkvæg eller TraktorTech, værdi op til 1.567,50 kr.

Skyd Høsten Først:

  • Skyd en af de 13 afgrøder først og vind et SuperGavekort til GoGift på 800 kr.
  • Årets 13 afgrøder: Vinterbyg, vinterraps, triticale, vårbyg, vinterhvede, rug, havre, alm. rajgræs, rødsvingel, engrapgræs, hvidkløver, spinat til frø og hestebønner.

Skyd Bedste Video:

  • Skyd bedste høstvideo og vind en Apple iPhone 12 Pro 128GB til værdi af ca. 8.900 kr.   
  • Videoen må maks. være 6 minutter lang og må ikke indeholde musik, du ikke har rettigheder til.

Sådan deltager du:

 

Betingelser for at deltage:

I alle konkurrencer er det en betingelse for at vinde, at ejer, forpagter, driftsleder eller maskinfører på det høstede areal er villig til at fortælle mere om høsten.

Alle indsendte billeder, videoer og kommentarer skal være fra 2021.

Udvalgte billeder og videoer bliver vist på landbrugsavisen.dk, og de bedste fotos bliver trykt i LandbrugsAvisen.

Alle præmier udloddes af LandbrugsAvisen i samarbejde med Gjensidige

Alle, også ikke-landmænd, kan deltage i konkurrencen dog ikke medarbejdere ved LandbrugsMedierne og Gjensidige. LandbrugsAvisen forbeholder sig ret til at anvende indsendte billeder og tekst vederlagsfrit i LandbrugsMediernes trykte og elektroniske medier. Fotos og tekster må ikke fremstå stødende, indeholde klare reklamebudskaber eller krænke ophavsrettigheder. De fulde konkurrencebetingelser kan læses på hjemmesiden. 

Emneord Skyd høsten 2021

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.