Planteforsker:Droner kan måske tælle korn - men det kræver penge
Droner kan udnyttes langt bedre, end man gør på nuværende tidspunkt.

Lektor ved Institut for Plante- og Miljøvidenskab på Københavns Universitet, Jesper Rasmussen talte denne formiddag om droner på Plantekongressen. 

Hans pointe var at droner har potentiale til mere end de i dag bliver brugt til.

Men at forløse potentialet kræver dygtige forskere og pengemænd. 

Som eksempel gav Jesper Rasmussen en række dronebilleder af en kornmark, hvor man nemt og tydeligt kunne spotte tidsler.  

Og det i en højere detaljegrad end ved hjælp af satellitbilleder. 

Fremtidens landbrug formes på Flakkebjerg Torsdag 6. september 2018 · 00:00

”Billeder, der i øvrigt ikke altid er tilgængelige grundet skyer”, sagde Jesper Rasmussen. 

Til at analysere dronebilledet har KU udviklet et program kaldet Thistle Tool. Programmet kan markere 95 procent af tidslerne på et kort, som forskerne kan uploade til en traktor, så det eksempelvis kan bruges til at sprøjte efter. 

”Det er også mulighed for at benytte billederne til optælling af planter, især kartofler, roer og lignende. Men vi har måske knækket nødden for optælling af korn også”, sagde Jesper Rasmussen.

Men uanset droner og deres potentiale, så kræver det at der kommer penge ind over. For eksempel er koden til Thistle Tool offentligt tilgængelig, men kræver udvikling for at blive brugervenlig.

Ligeledes kræver det også yderligere udvikling for at data fra programmet kan trækkes ud og benyttes af landmanden.  
 

Emneord Plantekongres 2019

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.