Planter i Fokus er effektivt - men jeg savner især én ting

Ugen På Spidsen: Stor ros til arrangørerne og de mange indlægsholdere på den virtuelle Planter i Fokus, som i disse dage afløser den traditionelle Plantekongres i Herning. Specielt èn ting mangler dog, skriver denne uges klummeskribent på Mark Plus.

Hele dagen i går deltog jeg i den virtuelle plantekongres, som på grund af corona har afløst den traditionsrige Plantekongres. 

Det var en fornøjelse. 

Årsmødet gav som sædvanligt et rigtig godt overblik over, hvad der rører sig i planteavlen, og de efterfølgende indlæg var også rigtig spændende. 

Det er en fordel, at man ikke skal bruge tid og penge på at køre til Herning og indlogere sig. Det er samtidig særdeles effektivt, at man foran sin skærm på kontoret kan høre de indlæg, man interesserer sig mest for – og lige nøjagtig, når man har lyst. 

Selvom jeg har linet op på kontoret, og har forsynet mig med et anseeligt arsenal af kaffe, kage, slik og frugt, så savner jeg noget: Pauserne. 

Pauserne...

Det er i pauserne, man får drøftet og diskuteret det sidste oplæg, man har været inde og høre. 

Det er i pauserne, man møder naboer, venner og bekendte. 

Og så er det i pauserne, man bliver kalibreret og opdateret på, hvad der optager andre og får en god røverhistorie eller to. 

Derfor savner jeg pauserne. 

Faktisk kan jeg huske, at jeg for nogle år siden hørte om en amerikaner, der arrangerede kurser og seminarer. Det havde han levet af i nogle år, men han var drøntræt af, at det altid var pauserne, der fik den bedste evaluering. Derfor besluttede han at arrangere kurser, der var tilrettelagt som en lang pause. På disse kurser var der mulighed for at gå til forskellige sessioner, hvis man trængte til et break fra pauserne.

Det er alternativt. Men det understreger, hvor vigtige pauser er.

Jeg er dog ikke sikker på, at det er opskriften for fremtidens Plantekongres.

Forhåbentlig får vi mulighed for at komme til en Plantekongres i Herning til næste år, nøjagtig som vi kender det. Det håber jeg virkelig. 

Jeg glæder mig allerede til Årsmødet, og en kongressal der syder af liv fra mere end 1.500 oplagte tilhørere. Jeg gælder mig til en række spændende indlæg på de mange forskellige sessioner - og så glæder jeg mig til pauserne. 

I år må jeg dog tage mig til take med en faglig opdatering foran skærmen.

Det er nu heller ikke så ringe endda.

Lars Kelstrup er journalist og markfaglig redaktør på LandbrugsAvisen, magasinet Mark samt Mark Plus.

I den ugentlige klumme på Mark Plus, "Ugen på spidsen", sætter Merete Hattesen og Lars Kelstrup, journalister og markfaglige redaktører på LandbrugsAvisen, magasinet Mark samt Mark Plus, planteavlsugen i perspektiv.

Klummen er udtryk for skribentens personlige synspunkt.

Faktaboks

Den virtuelle Planter i Fokus erstatter den traditionelle Plantekongres.

Planter i Fokus afholdes 12. - 15. januar 2021.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.