Sponsoreret af Gjensidige
Præst sikrede høstfælleskab ved Tuse Næs
Det blev et brag af en høstfest, som vinderne af Skyd Høsten, fotokonkurrencen 2016, holdt i Udby Forsamlingshus på Tuse Næs ved Holbæk.

50 var inviteret til festen. 25 var inviteret af vinderne, Susanne og Erik Hansen, Rølmergård, Tuse Næs, de andre 25 af fotografen til vinderbilledet, præsten i Udby Kirke, Mikkel Vale.

”Der var fest og glade timer til langt ud på natten. En kok arrangerede maden, og der var sang og musik, som bl.a. vores præst, Mikkel Vale, stod for,” siger Susanne Hansen, der også arbejder fuldtids som rådgiver i driftsøkonomi på Vkst i Sorø.

I år er høsten ved at gå i gang på Rølmergård. Det er 2. års hundegræs, der skal skårlægges. I modsætning til sidste år ser den i år ud til at give et fint udbytte. Susanne mener, at høsten generelt tegner flot i år på gården.

Den glade amatørfotograf

Præsten Mikkel Vale betegner sig selv som en glad amatørfotograf, men som ikke bare er tilfreds med eet skud. Han tager en række fotos af det samme motiv for kritisk at kunne udvælge det bedste.

”Min interesse for at fotografere opstod nok i forbindelse med fjeldvandringer i Norge. Nu holder jeg af at fotografere den skønne natur ved Tuse Næs, og når jeg røgter garn på fjorden,” siger Mikkel Vale, der altid har et kamera med sig, hvis nu ”en havørn skulle lægge vejen forbi”.

Mikkel Vale, der har været præst ved Udby Kirke i 3,5 år, har ikke kørekort, men cykler rundt i kirkesognet. ”Det er dejligt med frisk luft efter al det computerarbejde, som der jo er i vore dage, og så er pastoratet ikke større, end det kan lade sig gøre,” siger han. Mikkel Vale arrangerer endvidere et motionscykelløb, Tour de Tuse Næs, som byder på en 36 km rundstrækning på næsset.

Han er altså en præst, der arrangerer en masse aktiviteter, og hvis der er en naturlig anledning til det, så tager han gerne guitaren frem. Han arrangerer for eksempel Sankt Hans aftener med sang , musik og bål, og til høstfesten sidste år havde han lavet et sanghæfte.

”Ved høstfesten var bønder, fiskere, kirkens personale og musiske venner med, så det var en dejlig fest for fællesskabet i lokalområdet,” siger Mikkel Vale.

Mikkel Vale arrangerer også selv konkurrencer. Ved et arrangement sidste år kunne menigheden indlevere sylteprodukter til vurdering i en henholdsvis sød og sur kategori.

 

 

Vindervideo om høstens væsen

Skyd høst vinderen 2016 inden for video blev Vibe Castenschiold, Borreby Gods. Videoen følger høstholdet på en lang dag i bygmarken, hvor det rutinerede høsthold bliver drillet af vejrguderne, men også velsignet med naturens smukke scenarier undervejs. Vibe Castenschiold har følgende råd til årets indsendere af video til konkurrencen:

”Ud over at fortælle om selve høstens teknologi, så er det også vigtigt at vise menneskene, der er med i høsten, om naturen samt om besværligheder og glæder undervejs. Og så synes jeg, at de mange droneførere skal få styr på dronens bevægelser, så man ikke bliver søsyg af at se på de ellers fine videoer,” siger Vibe Castenschiold, der også mener, at lidt humor ikke skader, men tvært imod giver underholdningsværdi.

Borreby Gods er på 1.200 ha og dyrkes pløjefrit. Godsets ejer Joachim Castenschiold er udddannet økonom og landmand, men faktisk også uddannet skuespiller efter 8 år i Hollywood. Da han kom hjem opstod idéen til et herreborgteater. Det blev indviet i 2012 i den største lade på godset og kan rumme 450 tilskuere.

”Landbrug og kultur hører sammen. Det ligger i vores DNA,” siger Vibe Castenschiold. Godset driver også en lille café.

Vær med i årets Skyd Høsten konkurrencer, der er arrangeret sammen med Gjensidige forsikring.

Høsten er en dejlig tid fyldt med gode stunder, men det er også en tid med øget risiko for skader og ulykker. Hos Gjensidige ønsker vi at sætte fokus på en sikker høst. Tjek om du har styr på høstsikkerheden i vores høstquiz. Så kan du også deltage i lodtrækningen om en super sej DJI Phantom 3 Advanced drone til en værdi af 6.000 kr. Prøv quizzen her. Her kan du også gratis downloade vores håndbog ”Landbrugsliv” fyldt med gode råd til et sikkert landbrug – året rundt. 

Emneord Gjensidige

Sponsoreret af Gjensidige

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.