Pres på oliefrø trækker rapspriser med ned
Udsigt til god høst af sojabønner holder priserne på oliefrø i skak.

Priserne på oliefrø kom i går under pres med udsigt til god høst af sojabønner og store USA-sojaarealer. Også palmeolie er under pres, og det var medvirkende til, at rapspriserne i går faldt - igen -  med godt 1 procent til 295,35 kroner pr. hkg, vurderer Jyske Markets.

For sojabønner er de udsigt til rekordhøst i Brasilien, og her er 67 procent af arealet nu høstet. Også den argentinske høst - som går i gang inden for et par uger -  bliver større end ventet, idet gode udbytter kompenserer for tabte udbytter på oversvømmede arealer.

Det amerikanske sojaareal får et rygstød af prisforholdet mellem sojabønner og majs på pt. 2,73, hvilket er laveste niveau siden oktober. Ved en ration over 2,5 vil det typisk favorisere sojabønner over majs.

DLG: Ringe efterspørgsel på vegetabilske olier presser rapsprisenMark Onsdag 22. marts 2017 · 06:13

Den faldende ratio kan indikere, at der er forventninger om store amerikanske sojaarealer, og det afsløres på fredag når USDA offentliggør deres kvartalsrapport med opgørelse af amerikanske afgrødelagre, samt sæsonens første officielle bud på fordelingen af de amerikanske afgrødearealer.

De foreløbige estimater lyder på, at de amerikanske landmænd har tilsået 88 mio. acres med sojabønner, hvilket er 5-6 mio. acres mere end sidste år.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.