Prisnegativ USDA-rapport trykker afgrøderne

Den seneste USDA- rapport viser at Matif holdt skindet på næsen løftet af svagere euro mod dollar. USA har kurs mod den bedste sojaproduktion nogensinde og FCStone nedjusterer forventningerne til den australske hvedeproduktion.

Matif-afgrøderne formåede fredag stort set at holde skindet på næsen prismæssigt, trods en prisnegativ WASDE-rapport der mundede ud i én stor nedtur i Chicago for både hvede, majs og sojabønner, der alle lukkede med
større prisfald.

Det rapporterer Jyske Markets. 

Den underliggende positive pristrend, der har hersket henover sommeren, ser for en stund ud til at være brudt, og her i den tidlige handel til formiddag, lægger Chicago-noteringer også fra land med prisfald.

Selvom euroen svækkes til det laveste niveau mod dollaren i 13 måneder, er det formentligt ikke nok til at understøtte de europæiske afgrøder i dag, som vi venter åbner med fald, konkluderer Jyske Markets.

Kurs mod bedste sojaproduktion

USA har retning mod den højeste sojaproduktion nogensinde, varer som kinesiske forbrugere formentligt gerne
vil have fingre i, men som pt. kun vil ske i meget begrænset omfang. Med 51,6 bushels pr.acre toppede estimaterne selv de mest optimistiske analytikere, der på forhånd havde forventet udbytterne i spændet 49-51,5 bushels/acre, med et gennemsnitsestimat på 49,8.

Udbytterne er samtidig det højeste der er rapporteret nogensinde i august-rapporten. De seneste par måneder har de rapporterede konditioner dog været faldende, og qua de høje udbytteestimater,vil der blive holdt et vågent øje med udviklingen i konditionerne den kommendetid.

Den estimerede kinesiske import blev denne måned nedjusteret 1,5 mio. tons, lige som det indenlandske forbrug blev reduceret tilsvarende. En indikation på at Kina kigger efter alternativer til bønnerne, i takt med at varerne
bliver relativt dyrere.

Med fraværet af Kina, har de amerikanske slutlagre samtidig udsigt til at blive rekordstore.

Derfor fastholder Jyske Markets foreløbig deres anbefaling om at afvente yderligere afdækning af soja.

Negativ kornrapport

For korn blev rapporten ligeledes en negativ fornøjelse med amerikanske majsudbytter, der har kurs mod at blive rekordstore. Omvendt er der fortsat et solidt underliggende forbrug, og forsyningssituationen forbliver stram for
sæsonen.

I hveden blev de europæiske produktionsforventninger tilpasset, mens USDA overraskende opretholdte produktionsudsigterne i Australien på 22 mio. tons. Et tal som FCStone ikke kan nikke genkendende til.

Natten til i dag har de netop nedjusteret forventningerne til den australske produktion til 18,77
mio. tons, et fald på 1,50 mio. tons i forhold til deres forventninger sidste måned. På kort sigt tror vi godt hvedepriserne vel korrigere lavere, men den fundamentale situation tilsiger for nuværende ikke, at vi på denne side af nytår skal have meget lavere priser end det nuværende niveau.
 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.