Prognose: EUs hvedehøst på voldsom nedtur
Nu ventes EU's samlede høst af hvede til kommende høst at blive på 142,6 mio. ton, mod 150,2 mio. ton sidste år.

Analysebureauet Strategie Grains justerede i går på deres prognoser for den kommende sæson - og det bliver en stor nedtur for hvede, skriver Jyske Markets i en aktuel afgrødekommentar.

Til kommende høst forventer Strategie Grains således en samlet hvedeproduktion i EU på 142,6 mio. ton, mod 150,2 mio. ton ved den seneste høst.

Eksporten opjusteres med et par mio. tons til 30,6 mio. tons, med forventning om lidt svagere konkurrence fra Sortehavslandene.

Dette estimeres samlet at bevirke, at de europæiske hvedelagre i kommende sæson vil falde fra 17,2 til 13,3 mio. ton.

Strategie Grains vurderer dog ikke, at udsigten til de lavere lagre i kommende sæson, vil få væsentligt indflydelse på hvedepriserne på nuværende tidspunkt, da markedet fortsat er presset af store globale forsyning.

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.