Prognose: Ruslands hvedehøst falder 10 procent næste år
Der bliver allerede nu sået alvorlig tvivl om, hvorvidt Ruslands hvedeavlere kan nå op på samme høje produktion i 2018 som i år.

Rusland når i denne sæson op på en rekordhøj hvedeproduktion på 84,2 mio. tons, ifølge den nyeste opjustering, rapporterer Jyske Markets med analysebureauet SovEcon som kilde. 

For næste år bliver der imidlertid allerede nu sået alvorlig tvivl om samme gode resultat kan nås - trods favorable forhold for de nytilsåede marker med indtil nu en mild vinter i de store hvedeproducerende regioner.

Dels er prisniveauet nemlig lavere end sidste år for de russiske hvedeavlere, og dels har myndighederne, ifølge Bloomberg, i år slået hårdt ned på momssvindel i forbindelse med korneksport, der i sidste ende har betydet højere afregningspriser for landmanden.

Ruslands eksport af korn vokser eksplosivtMark Mandag 4. december 2017 · 16:20

Bundlinjen er, at økonomien i planteavlen i Rusland er mere presset end sidste år. I sidste ende kan det føre til reduceret brug af planteværn og gødning - og dermed lavere høstudbytter.

En meget tidlig prognose - og dermed med høj usikkerhed - fra SovEcon estimerer med ovennævnte in mente, at Ruslands hvedehøst lander på 76,7 mio. ton i 2018. Altså knap 10 procent lavere end i år.

Alt andet lige vil det naturligvis give priserne et nøk i den rigtige retning for kornsælgende landmænd. 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.