Prognose: Verdens kornhøst falder
Der vil ikke være balance mellem produktion og forbrug i høstår 2017/18

Den kommende høst når ikke op på niveau med den rekordhøst, man kunne notere sig i 2016/17. Det viser den seneste prognose fra International Grains Council. 
Ifølge prognosen bliver verdens kornhøst 2.053 mio. ton hvor den i det forgangne høstår var 2.150 mio. ton. Forbruget af korn falder dog ikke, men forbliver på samme niveau, nemlig 2.087 mio. ton. Dermed skal der gøres et indhug i verdens kornlagre på 34 mio. ton svarende til tre gange den danske kornhøst, siger prognosen.  

Det vil være første gang i adskillige år, at der gøres indhug i kornlagrene, der er vokset år for år. 
Da der er tale om en prognose, er den naturligvis forbundet med usikkerhed. Høsten kan blive større end ventet, men opstår der tørke og dårligt vejr kan den også gå hen at blive langt mindre. 
Verdens kornlagre ventes at være 479 mio. ton svarende til 84 dages forbrug, når året er omme. Året før svarede verdens kornlagre til 89 dages forbrug.

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.