Pundet banker i bund: Køb traktoren i England
Det britiske pund er svækket grundet en artikel i Sunday Times, der antyder ”hard Brexit”.

Af Jens Schjerning, analytiker, Agrocura

Selvom England i øjeblikket har nogle af de bedste økonomiske nøgletal i Europa, såsom detailsalg og vækst, er der en enorm bekymring omkring deres forladelse af EU-samarbejdet i år 2018.

Det britiske pund (GBP) er teknisk gået i nedtrend igen, efter brud under 8,60 kr. Derved er sandsynligheden ganske god for, at GBP kommer under seneste bund fra oktober 2016 i kurs 8,22 kr.

Ja, det er nu muligt at pundet banker under 8 kr. Det giver mulighed for at lave en god handel i England omkring næste maskinkøb.

England skal ud og forhandle med EU omkring de fremtidige handelsaftaler. Den faldende britiske valutakurs giver bedre konkurrence til landet og bringer dem i bedre position. Det vil England forsvare og eventuelt foretage interventioner af valutaen om nødvendigt.

Desuden arbejder England på sænkning af selskabsskat for at tiltrække virksomheder.

Sluttelig er England meget synlig på frihandelsaftaler med Kina, Japan mv. Vi forventer, at det er lidt dommedags profeti omkring landets forladelse af EU – det går nok slet ikke så slemt.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.