Rådgiver: Hamp er svær at dyrke, men sådan får du succes med guldafgrøden

Med udbytter i et normaltår på op til 16.000 kroner per hektar kan hamp være et oplagt alternativ til korn. Der er dog mange ting at være opmærksomme på, hvis man kaster sig ud i at dyrke den svære afgrøde, fortæller økologirådgiver i Velas.

Risiko og afkast går som regel hånd i hånd, og det gør det især også, når det kommer til hamp, der er risikabel at dyrke, men som samtidig også kan give meget store dækningsbidrag, når det så lykkes. 

Men det kræver en særlig knowhow og en oprigtig interesse i at komme i mål, fortæller Mia Worsøe, økologirådgiver i Velas, som den seneste tid har været rundt i særligt nogle af de sydsjællandske hampmarker, hvor høsten er i fuld gang. 

- Hamp er svær at få succes med, da...

Få adgang til denne artikel

Prøv LandbrugsAvisen digitalt i 90 dage for kun 89 kr.

Oven i får du:
  • Fuld adgang til Landbrugsavisen.dk
  • E-avis hver fredag kl. 15.30
  • Daglige nyhedspodcast
  • Daglige nyhedsbreve
Download vores app på App Store og Google Play - LandbrugsMedierne
Abonnementet fortsætter til normal pris efter de første 90 dage (159 kr./md.) Ingen binding
Prøv 90 dage nu

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.