Rådgivningsselskabet Agrovi åbner kontor i Vejle for bedre at kunne nå landmænd i hele landet

100 landmænd fra Jylland og Fyn deltog i dag i åbningen af Agrovi's nye kontor i Vejle, hvor Agrovi bød på et åbningsevent med et spændende program om fremtidens bæredygtige planteproduktion.

AI Innovation House i Vejle dannede 7. december rammen om Agrovi’s åbningsevent og første faglige arrangement i Jylland, hvor temaet var fremtidens bæredygtige planteproduktion.

- Vi snakker ikke så meget om sorter og sprøjtninger, når vi holder møder i Agrovi. Vores mål er at sætte et program og en rådgivning sammen, som giver vores kunder lidt mere perspektiv i tingene - noget som tvinger dem til at tænke, forholde sig til tingene og se nye muligheder. Det er også med det udgangspunkt, vi rådgiver dem i dagligdagen. Landmændene kommer ind i et mere strategisk forløb, hvor der skabes forandringer i bæredygtighedens navn, fortæller Niels Peter Ravnsborg, der er direktør i Agrovi.

Han glæder sig over et stort fremmøde til dagens åbningsevent og mange positive tilkendegivelser om dagens overordnede budskab om, at fremtidens bæredygtige planteproduktion i høj grad handler om den måde, vi behandler jorden, og holder den sund og frugtbar. Her spiller de pløjefri dyrkningssystemer en vigtig rolle, forklarer han.

Vi bliver nødt til at gøre tingene på en anden måde

- I Agrovi har vi i en årrække høstet erfaringer og arbejdet med bæredygtig planteproduktion og sund jord tankegangen i både ind- og udland. Resultaterne er positive på mange parametre til fordel for både klima, miljø, biodiversitet og økonomi, fortæller Niels Peter Ravnsborg.

Han understreger, at landbruget bliver nødt til at gøre tingene på en anden måde, hvis landmænd fortsat skal have lov at være her og producere fremover. For der er ingen tvivl om, at tendensen overalt i samfundet går mod det mere regenerative og bæredygtige, hvor man gør tingene på en helt anden måde end i dag. Og det skal landbruget kunne levere, mener han.

Inspirerende program

Dagens dagsorden blev underbygget af et spændende fagligt program, hvor både planteavlskonsulent Frederik W. Larsen og CA-rådgiver Søren Ilsøe, begge Agrovi, lagde vægt på vigtigheden af at opbygge kulstof i jorden, så vi får nogle mere robuste og dyrkningssikre jorde i forhold til fremtidens klimaudfordringer. Her er ikke mindst Conservation Agriculture (CA) en vigtig dyrkningsform.

Eskild Andersen fra Carlsberg fortalte, at der er god grund til at se mere i retning af de bæredygtige dyrkningsformer, da alle større fødevarevirksomheder, også Carlsberg, fremover vil efterspørge bæredygtighed og råvarer dyrket efter regenerative principper. 

- Vi har netop vedtaget en klar strategi i Carlsberg om, at alle de råvarer vi køber til vores produktion, fremover skal være dyrket efter regenerative metoder, sagde Eskild Andersen.

Breder sig over hele landet

Rådgivningsvirksomheden Agrovi har i dag fire kontorer på Sjælland og Falster - og nu altså også et i Vejle. Om årsagen til, at Agrovi nu også etablerer sig i Jylland, siger Niels Peter Ravnsborg:

- En af ideerne med at etablere sig i Vejle er, at vi gerne vil udbrede den ekspertise vi har inden for de klima- og miljøvenlige dyrkningsformer til hele landet - også til landmænd på Fyn og i Jylland. Det kan vi i endnu højere grad end i dag gøre med det nye kontor i Vejle.

- En anden årsag er, at vi i Agrovi godt kan bruge nogle af de kompetencer, som rådgivere bosat i Jylland har. Med et kontor i Vejle kan vi tiltrække flere rådgivere, som har en passion inden for bæredygtig jordbrug, og som har lyst til at arbejde med de pløjefri dyrkningssystemer - herunder Conservation Agriculture, siger han.

I første omgang starter de med 4-6 medarbejdere indenfor planteavl og økonomi, der er tilknyttet kontoret i Vejle. Antallet tilpasses løbende efter efterspørgslen. Lige nu søger de for eksempel en handelsdirektør.

Faktaboks

100 fynske og jyske landmænd deltog i Agrovis åbningsevent 7. december, hvor det nye kontor i Vejle blev indviet.

Det nye kontor ligger i Innovationscenteret Dandy Business Park nord for Vejle - lige ud til motorvejen.

Agrovi's jyske kontor åbnede 1. november.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.