Rødsvingel høstet direkte med lille spild

Anders Falk Rasmussen har høstet flotte udbytter i frøgræs. Mangler kun at høste syv hektar Reverend rødsvingel, inden turen kommer til korn og raps.

"Jeg har kun skårlagt 10 hektar med Balin engrapgræs i år. Maxima rødsvinglen er lidt spildsom og blev testet i mange dages blæst. Men den blev høstet først på ugen (sidste uge, red.), og det gik rigtig godt«, siger Anders Falk Rasmussen.

Han har ikke vejet frøet og kender derfor ikke det præcise udbytte. Men han er godt tilfreds.

»Den ene mark med Balin engrapgræs var en af de få marker med engrapgræs-udlæg, der fik lov at stå efter tørken sidste år.

Den var da også tynd. Men udbyttet i Balin engrapgræsset blev løftet af en tredje års mark. Så nu håber jeg bare, at den tynde første års mark udvikler sig til at blive en rigtig god anden års mark«, siger Anders Falk Rasmussen.

Han afslutter høsten af 18 hektar Miracle engrapgræs i weekenden 13.-14. juli og regner med at høste syv hektar Reverent rødsvingel i midten af denne uge.

Dermed er høsten af frøgræs i hus.

Nedvisner ikke korn

Selv om Anders Falk Rasmussen er meget opmærksom på græsukrudt i sit dyrknings-system med direkte såning, har han ikke nedvisnet korn med glyphosat i flere år.

»Vi kan godt styre græsukrudtet. Vores største udfordring er tidsler«, siger Anders Falk Rasmussen.

Mere om dette tema

Her kan du se indsendte billeder og læse artikler i forbindelse med LandbrugsAvisen og Gjensidiges årlige konkurrence "Skyd høsten". 

Læs mere om konkurrencen eller deltag med dine egne billeder her

Han tilføjer, at sprøjtning med glyphosat før høst har god effekt på tidslerne.

Den løsning har dog ikke fristet, bl.a.fordi han dyrker maltbyg og rug til fremavl.

Kort om bedriften

  • Anders Falk Rasmussen driver sammen med sin far og bror I/S Vestervang ved Marrebæk på Falster.
  • Dyrker 300 hektar med et alsidigt sædskifte med korn, vinterraps, rødsvingel, engrapgræs, ærter og spinat.
  •  Arbejder målrettet på at gøre jorden sundere. Bearbejder jorden så lidt som muligt.

Faktaboks

Udfordring her & Nu

  1. Sortsvalg: Markplanen og sortsvalg til den kommende sæson er på plads. Det gav genvalg til Informer vinterhvede, Rubin rug samt Architect vinterraps, hvor der er gemt såsæd fra sidste år.
  2. Lejesæd: Lejesæd er generelt ikke et problem hos Anders Falk Rasmussen i år. Dog har vårbyggen lagt sig i nogle lavninger - på trods af, at den kun har fået 100 kg kvælstof pr. hektar.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.