Rajgræshøst bød på det største udbytte i gårdens historie

Rajgræshøsten hos bedriften Lindegaard fik et meget tilfredsstillende udbytte i rajgræshøsten

 Anders Ulrik Sørensen har været ude og fange et par billeder under høsten af rajgræs og indsendt dem til konkurrencen "Skyd høsten". 

Det er hos bedriften Lindegaard i Vrå, der ejes af Anders Ulrik Sørensens far, Søren Ulrik Sørensen, hvor rajgræshøsten fandt sted. 

Der blev høstet 10,3 ha rajgræs af sorten Jubilee. Udbyttet blev til 2.429 kg pr. ha med en vandprocent på 20,3 pct. 

"Årets høst resulterede i det største udbytte af alm. rajgræs i gårdens historie, hvilket var meget tilfredsstillende," forklarer Anders Ulrik Sørensen. 

Anders Ulrik Sørensen har deltaget i høsten på Lindegaard, siden han var helt lille. Det har han selvfølgelig også planer om at fortsætte med. 

"Min far og jeg har altid set høsten som et af årets absolutte højdepunkter. Jeg er vokset op på Lindegaard, så landbrugsbrancen har derfor altid spillet en stor rolle i mit liv. Det er også derfor, jeg stadig har en stor interesse for det og branchen den dag i dag," fortæller han og fortsætter:

Mere om dette tema

Her kan du se indsendte billeder og læse artikler i forbindelse med LandbrugsAvisen og Gjendsidiges årlige konkurrence "Skyd høsten".

Læs mere om konkurrencen her. 

"Jeg er facineret af processen og det arbejde, der ligger bag høsten. Det er kulminationen på det seneste års hårde arbejde og dermed finalen. Udbyttet er det definitive resultat af årets avl, og det er derfor altid en spændende og interessant tid. Det er i sandheden endestationen af fra jord til bord." 

Udover Lindegaard, er Søren Ulrik Sørensen ejer af Vraa Maskinstation, hvor de allerede har været ude og høsten en del. Ved siden af dette er han også den nuværende landsformand for Danske Maskinstationer & ENtreprenører (DMOGE). 

På billederne ses maskinfører John Pedersen i deres New Holland TX66. Med de indsendte billeder, deltager Anders Ulrik Sørensen i "Skyd høsten bedst", hvor han kan vinde en høstfest til en værdi af 25.000 kr. 

SÅDAN GØR DU:

  • Gå ind på www.landbrugsavisen.dk/skyd
  • Udfyld felterne med information og kontaktoplysninger
  • Upload dit billede (du kan uploade op til tre billeder)

Betingelser for at deltage

I begge konkurrencer er det en betingelse for at vinde, at ejer, forpagter, driftsleder eller maskinfører på det høstede areal er villig til at fortælle mere om høsten. 

Alle indsendte billeder og kommentarer bliver vist på landbrugsavisen.dk, og et udvalg af de bedste bliver trykt i LandbrugsAvisen. 

Alle præmier i de to konkurrencer udloddes af LandbrugsAvisen i samarbejde med Gjensidige.

Alle, også ikke-landmænd, kan deltage i de to konkurrencer, dog ikke medarbejdere ved LandbrugsMedierne og Gjensidige. 

De fulde konkurrencebetingelser kan læses her.

Faktaboks

Skyd høsten først

Vær hurtig på tasterne og send første foto af en høstet afgrøde og vær med i »Skyd høsten først«.

Alle afgrøder er allerede "skudt": Engrapgræs, vinterbyg, rødsvingel, alm. rajgræs, hvidkløver, vinterraps, vinterhvede, vårbyg, rug, triticale og havre.

Det er derfor ikke muligt, at deltage i "Skyd høsten først" længere. 

Det forudsættes, at der er tale om høst til modenhed og på markniveau. En prøverunde med mejetærskeren tæller ikke.

Vinderen for hver afgrøde modtager en mobiltelefon: Samsung Galaxy Xcover 3, værdi 1.689 kr.

Skyd høsten bedst

Eller send dit mest skæve, underfundige, flotte, hyggelige eller stemningsfyldte billede ind og vær med i konkurrencen »Skyd høsten bedst«.

I konkurrencen om det bedste høstbillede 2015 er 1. præmien en høstfest til en værdi af 25.000 kr.

2. præmien er en iPad mini til værdi 2.200 kr. og 3. præmien et gavekort til restaurant Jensens Bøfhus værdi kr. 800.

Det er LandbrugsAvisens fotojournalist Torben Worsøe og en repræsentant for Gjensidige som kårer vinderen af årets bedste høstbillede.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.