Ram det rigtige tidspunkt for høst af frøgræsset
Det optimale høsttidspunkt er, når frøtilvækst og dryssespild er lige store.

Allerede om få uger er det tid til årets første høst af frøgræs, og her er det naturligvis af stor vigtighed for udbytte og kvalitet at ramme det optimale tidspunkt for høsten.

Det optimale høsttidspunkt er, når frøtilvækst og dryssespild er lige store, fastslår rådgivningschef Leif Hagelskjær, Centrovice, i det nye nummer af Frøsektionens blad, Frøavleren nr. 4/2019, der udkommer i anden uge af juni.

Figur 1. Sammenhæng mellem frøtilvækst og dryssespild

Hvis afgrøden skal skårlægges, skal det foretages så tæt på balancepunktet mellem tilvækst i umodne frø og dryssespild,

De redskaber, frøavleren kan bruge til at bestemme det optimale høsttidspunkt, er blandt andet følgende:

  • Sammenhængen mellem artens bestøvningstidspunkt og høsttidspunkt.
  • Visuel bedømmelse af marken og eventuelt en prøveudtagning til måling af vandprocenten i frøet
  • Følg afgrøden meget nøje i dagene op til høst, da vandprocenten kan falde op til fem procent pr. dag, hvis det er varmt og blæsende.

Læs artiklen i sin fulde længde og få flere redskaber til at ramme det rigtige høsttidspunkt i Frøavleren nr, 4/2019. Du kan tegne abonnement på Frøavleren her

 

  

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.