Rapport: Britisk glyphosat-forbud vil kappe 20 procent af hvedeavlen

Et britisk forbud mod glyphosat-holdige midler vil kappe en femtedel af hvedeproduktionen, hævder ny rapport fra kemiindustrien .

Hvis britiske politikere vælger at forbyde glyphosatholdige midler i Storbritannien, kommer det til at koste dyrt.

En rapport udarbejdet af britiske Crop Protection Association (CPA) konkluderer således, at et forbud vil koste britiske landmænd en indtægt på 1,1 mia. pund, svarende til 9,3 mia. danske kroner. En af konsekvenserne vil fx være at hvedeproduktionen falder med 20 procent. Det skriver www.agriland.ie

Det skal tilføjes, at CPA er planteværnsfirmaernes brancheorganisation. Crop Protection Association har udarbejdet rapporten i samarbejde med to engelske konsulentfirmaer: Oxford Economists og Andersons Centre.

Chefkonsulent for Oxford Economics, Ian Mulheirn, siger:

”Vores rapports resultater er meget klare. Et glyphosatforbud vil have en negativ indvirkning på Storbritanniens  BNP og på landbruget på et tidspunkt med reel usikkerhed for britiske landmænd”.

Han tilføjer, at Storbritannien vil stå i en særlig dårlig situation, hvis man indfører et forbud samtidig med at glyphosat fortsat er til rådighed i resten af verden.  

28 tilsynsmyndigheder har godkendt glyphosat, blandt andre the World Health Organisation, the European Food Safety Authority og the European Chemicals Agency, skriver www.agriland.ie

Næstformand for Europa-Parlamentet, Mairead McGuinness, udtaler, at det politiske pres vil føre til forbud mod  visse herbicider i fremtiden.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.