Rapport nedjusterer verdens produktion af majs og hvede
Forventningen var en opjustering af majsproduktionen, men tommelfingeren vendte i stedet nedad.

EN ny rapport fra USDA, USAs landbrugsministerium, bød i går aftes på et par mindre overraskelser, ifølge en markedsrapport fra Jyske Markets. Således blev verdens produktion af både majs og hvede nedjusteret.

Majsproduktionen blev reduceret en smule på baggrund af lavere udbytter i USA, men samlet set er det stadig udsigt til en udbytterekord.

For hvede blev forventningerne til verdensproduktionen reduceres med 1,3 mio. ton, ført an af faldende produktion i Australien på 1,0 mio. ton, Egypten 0,8 mio. ton og Kazakhstan 0,5 mio. ton. Til sammen mere end opvejer de estimerede produktionsfald stigningen i den europæiske produktion.

Voldsomt uvejr truer USA-afgrøder

I USA er vejrudsigterne ikke lovende, hvis man er planteavler. Der meldes nemlig om kommende snevejr i et stort område, der strækker sig fra Montana til Wisconsin og derved også ventes at ramme North- og South Dakota samt Minnesota. Der er tale om et større, meget koldt arktisk vejrsystem, som dels kan give en del sne og, dels kan byde på vinterstorme.

Konsekvenserne for de endelige udbytter er uvisse, men det vil selvfølgelig betyde yderligere forsinkelse af den sene høst af soja og majs og et meget hurtigt temperaturskifte, kan også være skadelig for vinterhveden, lyder vurderingen fra Jyske Markets.

Tilbage på markerne står lige nu cirka 10 procent af årets soja og 20 procent af majsen.

Emneord markedsorientering

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.