Rapport om energipil: Værsgo, Eva Kjer - her er 5.000 ton N
En ny rapport fra Energistyrelsen viser, at dyrkning af 50 gange så meget energipil som i dag vil kunne reducere udvaskningen af nitrat med 5.000 ton årligt.

Øg arealet med energipil med 50 gange, og så kan Danmark reducere nitrat-udvaskningen med 5.000 ton. Det viser en rapport fra energistyrelsen, skriver ing.dk

Ifølge rapporten kan pilen plantes med det formål at reducere nitrat. Derudover kan pilen også reducere udledningen af lattergas. Energipilen er således både miljø- og klimavenlig, fremgår det af rapporten.

Fjerritslev er frontløber med energipil Fredag 11. marts 2011 · 08:15

Brug for støtte


Lige nu er der ikke økonomi i at dyrke energipil i Danmark, der ville skulle erstatte korn og raps. Derfor skal pileproduktionen støttes, så pil kan konkurrere med prisen på korn, hedder det i rapporten.

I dag udnytter Danmark kun to procent af potentialet ved dyrkning af pil,  selvom afgrødens egenskaber kan have en samfundsøkonomisk værdi på op til 299 mio. kroner om året, skriver ing.dk.
 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.