Rapspris stiger for tiende dag i træk
Prisen er i alt steget med fem procent, og dermed er den negative spiral fra august brudt.

Matif-prisen for futures på rapsfrø steg i fredags for tiende dag i streg. Prisen er i alt steget med fem procent, og dermed er den negative spiral fra august brudt, rapporterer Jyske Markets. 

Med stigningen nærmer rapsprisen sig dermed den seneste top fra august i omegnen af 385 euro pr. ton, svarede til ca. 287 kr. pr. hkg.

Bag stigningen ligger til dels også de rent fysiske markedforhold.

Rapsprisen får omsider medvindMark Onsdag 26. september 2018 · 09:44

De ugunstige vejrforhold i Europa har nemlig betydet, at de forventede udbytter er lave.

Det samme gør sig gældende for Canada, hvor den tidlige sne har gjort høstforholdene svære for de lokale producenter, og fremskridtet i høsten er på niveau med 2012, som ligeledes var et skidt år. Høsten af Canola er fx 52 procent i hus, mens den historiske gennemsnit ligger tættere på 70-75 procent.

Kombinationen af lave udbytter samt dårligere kvalitet er med til at ligge en bund under priserne, vurderer Jyske Markets.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.